Home / Atletism / Andrei Gag s-a calificat, în premieră, la Jocurile Olimpice!

Andrei Gag s-a calificat, în premieră, la Jocurile Olimpice!

Atletul Andrei Gag, legitimat la CSM Arad, este primul sportiv arădean calificat la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Rio de Janeiro.

După o primă jumătate de an foarte bună, cu recorduri personale în serie, elevul lui Ionel Oprea a dat lovitura la un meeting desfăşurat la Lisabona, în Portugalia, unde a aruncat 20,69 m. în proba de greutate, rezultat suficient pentru a obţine baremul de Mondiale şi Rio. Fost vicecampion mondial de juniori în 2010, în proba de aruncare a discului, Andrei Gag este mulţumit de performanţa obţinută pe pământ lusitan:

Primul sportiv arădean pentru Rio

A fost un concurs foarte bun în Portugalia, mă aşteptam să urc treaptă cu treaptă, mai ales că am aruncat constant în acest an peste 20 de metri. Am obţinut acest rezultat cu multă răbdare şi muncă, altfel nu se poate la acest nivel. Pot spune că a fost şi un mic barem psihic, pentru că mă calific pentru prima oară la Jocurile Olimpice, nu ai în fiecare zi la îndemână o astfel de posibilitate”, ne-a declarat Andrei Gag.

Accidentare ţinută sub control

Atletul arădean este chinuit de mult timp de o accidentare la şold, care se va solda probabil cu o operaţie în toamnă: „De un an de zile trag de mine, cu această problemă la şold, dar mă bucur că am reuşit să o ţin sub control. Calificarea la Rio înseamnă foarte mult pentru mine, mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, în special celor de la club şi domnului Jean Copil, care înţelege şi sprijină sportul”, încheie Gag.

Principala ţintă e Mondialul

Trecut şi prin mâna profesorului Traian Magheru, Andrei Gag are 24 de ani şi este component al lotului naţional de atletism al României. Pentru atletul CSM-ului urmează în această săptămână un concurs în Slovenia, iar pe 8 iulie va concura la Campionatul Mondial Universitar din Coreea de Sud. Cea mai importantă competiţie a anului, Campionatul Mondial de la Beijing, se va desfăşura în luna august.

Check Also

Atleţii juniori, două medalii la Naţionale! Urmează finalele la tineret şi seniori

Atleţii de la CSM Arad au avut prestaţii foarte bune la Campionatul Naţional de juniori …