Home / Atletism / Atleţii se pregătesc, pe „Gloria”, de primul campionat judeţean post-pandemie

Atleţii se pregătesc, pe „Gloria”, de primul campionat judeţean post-pandemie

A trecut, deja, aproape o lună şi jumătate de când atleţii arădeni şi-au reluat pregătirile pe stadionul Gloria, iar nevoia de competiţii e mare. Sezonul naţional intern bate la uşă, iar Denis Both şi ceilalţi sportivi ai cluburilor arădene intră în linie dreaptă cu antrenamentele. Astfel, vineri, 3 iulie, va avea loc pe arena de la Bou Roşu primul concurs post-pandemie, unul de verificare: „Va fi un  campionat judeţean, mai mult de verificare în vederea startului sezonului. Ne adunăm în jur de ora 15 şi dacă va fi prea cald probabil începem o oră mai târziu. Se vor întrece în special aruncătorii, de la CSM Arad avem în pregătiri şase sportivi. Vom respecta toate măsurile privind prevenirea infectării cu noul coronavirus”, transmite profesorul Constantin Miclea, preşedinte al Asociaţiei Judeţene de atletism şi antrenor al secţiei de atletism la CS Municipal Arad. Denis Both, medaliat cu argint în acest an la CN de aruncări din martie, are o vară cu provocări în proba de aruncare a suliţei:

Internaţionale şi Balcaniadă, la Cluj-Napoca

Prima competiţie din calendarul Federaţiei va fi un open, la Piteşti, pe 24 iulie. La mijloc de august avem, la Cluj, Internaţionalele României, unde va participa şi Both, iar în 1-2 septembrie Naţionalele. Acolo va trebui să arunce bine şi să se claseze între primii doi, dacă vrea să îşi asigure un loc în lotul pentru Balcaniada, tot de la Cluj, din 19-20 septembrie. A aruncat şi 72-73 de metri la antrenamente, dar cel mai îmbucurător fapt este că i-a trecut durerile la spate”, mai spune Miclea. Both ar putea participa, în acest an şi la un campionat pe echipe din Slovacia, în probe precum suliţă, disc şi ciocan:

Both ar putea participa la un campionat, în Slovacia

Ca şi o noutate, vă spun că a primit o invitaţie în acest an, de la un club din Nitra, să participe la un campionat al Slovaciei pe echipe. A mai fost acolo şi are experienţă, au nevoie de el în trei probe de aruncări. Federaţia şi CSM Arad au fost înştiinţate şi sunt de acord, dar va putea merge doar în perioada când nu are concursuri aici şi în funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19”, conchide profesorul Constantin Miclea.

 

 

Check Also

“Crema” gimnasticii aerobice româneşti e în weekend, la Arad! Polivalenta găzduieşte Naţionalele de juniori şi seniori

Şcoala arădeană de gimnastică aerobică are rezultate notabile în fiecare an, şi din acest motiv …