Home / Atletism / Atleţii şi-au reluat pregătirea pe „Gloria”, Denis Both trage tare pentru Balcaniadă

Atleţii şi-au reluat pregătirea pe „Gloria”, Denis Both trage tare pentru Balcaniadă

Odată cu redeschiderea stadionului Gloria, atleţii cluburilor arădene şi-au reluat activitatea conform normelor în vigoare, impuse de autorităţi. Zilnic, în jur de 30 de sportivi, printre care şi cei de la CSM Arad, se antrenează în diferite probe, cum ar fi cele de aruncări (disc, greutate, suliţă şi ciocan), lungime, semi fond şi sprint. Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism, profesorul Constantin Miclea – antrenor la CS Municipal, îşi face griji în privinţa antrenamentelor şi speră ca reprezentanţii Primăriei să permită în continuare sportivilor profesionişti să se pregătească pe Gloria, după un orar bine stabilit, dar având exclusivitate, pentru a nu exista neînţelegeri cu amatorii dornici şi ei de mişcare în aer liber. Amatori care însă pot perturba în multe feluri pregătirea sportivilor.

Altfel, pe 2 iunie este programat Biroul Federal al Federaţiei Române de Atletism, pentru a se pune în discuţie şi calendarul competiţional, deja schiţat după cum spune Constantin Miclea, antrenor la CSM Arad: „Marţi o să ştim exact calendarul, dar el este deja creionat, pe 25 iulie ar trebui să avem un prim open de juniori, la Piteşti, după care din august, săptămânal, vor urma Campionate Naţionale pentru toate categoriile de vârstă, inclusiv copii. Federaţia Internaţională a aprobat şi Balcaniadele, iar cea de seniori se va desfăşura în acest an la Cluj-Napoca, în luna septembrie, sper eu cu Denis Both (n.n. proba de aruncarea suliţei) printre participanţi.

Deşi încă mai resimte dureri uşoare la spate, aruncă destul de bine, chiar peste 71 de metri la antrenamente, sper să o ţină tot aşa. De la CSM Arad avem cinci sportivi în pregătirea de pe Gloria, dar vom avea şi mai mulţi în perioada următoare”, conchide Miclea. Vă reamintim că Denis Both a apucat să ia prima medalie în acest an, argint în proba de suliţă, la Campionatele Naţionale de aruncări pentru tineret şi seniori din martie, de la Bucureşti.

Check Also

Înotătorii masters, la primele medalii de după pandemie

Un mic grup de înotători masters al Clubului Sportiv Municipal Arad au participat la Campionatul …