Home / Atletism / Atletismul poate reveni în iunie. Cupa Aradului, în „grafic”

Atletismul poate reveni în iunie. Cupa Aradului, în „grafic”

Federaţia Română de Atletism a anunţat, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, prelungirea termenului de suspendare a tuturor competiţiilor până în data de 15 iunie ca urmare a pandemiei de coronavirus. „În contextul prelungirii stării de urgenţă până în data de 16 mai şi a păstrării în vigoare a tuturor măsurilor de prevenţie şi securitate stipulate în ordonanţele militare emise în ultimul timp de Guvernul României (Ordonanţa Militară nr. 9 din 16.04.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19), Federaţia Română de Atletism decide suspendarea tuturor competiţiilor până în data de 15 iunie (spiriduşi, C4, C3, C2, C1, J3, J2, J1, T, S, M). În cazul modificării măsurilor luate de Guvernul României şi Preşedinţia României, această decizie poate suferi modificări care vor fi comunicate imediat în momentul adoptării”, se menţionează în comunicat.

Federaţia Română de Atletism consideră că 15 iunie este un termen corect pentru demararea competiţiilor de atletism. Astfel, sportivilor li se va permite ca, la ieşirea din starea de urgenţă, să îşi reia antrenamentele în condiţii cât mai aproape de cele obişnuite şi dispun de o perioadă suficientă pentru a fi pregătiţi să concureze. Totodată organizatorilor de competiţii li se va permite organizarea în bune condiţii a competiţiilor de atletism.

În cadrul FRA se va lucra în perioada următoare la un nou calendar competiţional în care se vor realoca competiţiile din perioada martie – iunie, existând însă şi posibilitatea anulării unora dintre acestea. Calendarul competiţional va fi aprobat în şedinţa Consiliului Federal care va avea loc cu proxima ocazie după ridicarea stării de urgenţă şi comunicarea noilor măsuri de prevenţie a pandemiei de COVID-19.

În ceea ce priveşte competiţiile programate în primăvară, la Arad, şi anume finala Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la pentatlon – ciclul liceal (24-26 aprilie), concurs școlar cu cinci probe, dar şi Cupa „Aradului – Ziridava” pentru categoriile Under 20, Under 23 și seniori (16 mai), acestea vor fi probabil anulate.

Rămâne însă în „cărţi” o a doua competiție programată sub egida Asociației Județene de Atletism Arad şi cuprinsă în calendarul regional al FR Atletism. Este vorba despre Cupa „Aradului” pentru copii și juniori Under 16, din 10 octombrie. (foto: Ioan Virag)

Check Also

Înotătorii masters, la primele medalii de după pandemie

Un mic grup de înotători masters al Clubului Sportiv Municipal Arad au participat la Campionatul …