Home / Atletism / Atletul Denis Both, podium şi record personal la Grand Prix

Atletul Denis Both, podium şi record personal la Grand Prix

Pe stadionul Gloria din Arad s-a desfăşurat prima etapă a Campionatului Național Grand Prix de aruncări (seniori, tineret și juniori 1) , odată cu întrecerea Cupa „Ziridava” (la care au avut dreptul să concureze și juniorii 2). De punctat că oraşul nostru este unul cu mare tradiție în atletism, doar dacă este să amintim că aici, în 2016, s-a organizat Cupa Europei de aruncări lungi.

Așadar, competiția derulată pe o vreme splendidă, a fost o primă confruntare la această specialitate, reprezentând o verificare importantă a stadiului de pregătire în debutul sezonului. Dar și un prilej de realizare a standardelor de participare pentru competițiile internaționale care bat la ușă, cum a fost cazul lui Alexandru Grigore (SCM Bacău, antrenor Mihaela Melinte), la o zi după ce a aniversat împlinirea a 20 de ani: 72,20 metri, din a cincea încercare, la suliță.

Pe de altă parte, asistența s-a putut bucura și de prezența ministrului Tineretului și Sportului, Bogdan-Constantin Matei, aflat într-o vizită la Arad.  Printre reușitele înregistrate, putem remarca performanțele lui Alin Firfirică (63,45 m – CSA Steaua), disc, Biancăi Ghelber (68,55 m – SCM Bacău; CSA Steaua), la aruncarea ciocanului, ale lui Marius Musteață (18,16 m – CSU Suceava), greutate, Cătălin Zaharia (72,83 m – CSA Steaua), suliță.

Grand Prix-ul a consemnat un rezultat notabil şi în dreptul atletului Denis Both (CSM Arad – CSU Arad) – antrenor prof. Constantin Miclea, care în proba de suliţă a ocupat locul trei, stabilind şi un record personal, cu 70,22 metri. Fiind o competiţie destinată categoriilor seniori și tineret, copiii și juniorii II şi III au participat în afara concursului. Astfel, mici atleţi arădeni, Mihai Motorca, Lauric Raul, Vanessa Oriaku şi Maerutiu Andrei, și-au făcut recorduri personale.

De menționat că Asociaţia Judeţeană de Atletism Arad a premiat, din fonduri provenite din sponsorizări și venituri proprii, cel mai bun rezultat la masculin și feminin – câte 1.000 de lei, dar şi pe câștigătorii probelor (dacă au reușit mai mult de 1.000 de puncte conform tabelei internaționale de punctaj), cu câte 300 de lei.

Check Also

Antrenamente online pentru gimnastele de la ritmică!

Secţia de gimnastică ritmică a CS Municipal Arad continuă pregătirea, chiar dacă ea nu se …