Home / Atletism / Au început Jocurile Olimpice de la Tokyo! 101 sportivi români luptă pentru medalii
TOKYO, JAPAN - JULY 23: Fireworks explode during the Opening Ceremony of the Tokyo 2020 Olympic Games at Olympic Stadium on July 23, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Au început Jocurile Olimpice de la Tokyo! 101 sportivi români luptă pentru medalii

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost deschise oficial, flacăra olimpică aprinsă de Împăratul Japoniei, Naruhito, urmând să ardă până în ultima zi a competiţiei polisportive, pe 8 august. Ceremonia de deschidere a fost urmărită pe stadionul cu o capacitate de 68.000 spectatori de circa 1.000 de personalităţi, între care Împăratul Japoniei, Naruhito, preşedintele CIO, Thomas Bach, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi Prima Doamnă a SUA, Jill Biden. Organizatorii au cheltuit 13 miliarde de euro pentru buna desfăşurare a Jocurilor, dintre care 2,3 miliarde au reprezentat doar costurile amânării cu un an a Jocurilor. Jocurile Olimpice au fost amânate cu un an, ca urmare a pandemiei mondiale de coronavirus, iar pentru prima oară în istorie, spectatorii nu au acces la grandiosul eveniment. Lotul României pentru Jocurile de la Tokyo cuprinde 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive. Reprezentanţii României vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis. La defilarea delegaţiei noastre, purtătorii de drapel au fost canotoarea Simona Geanina Radiş şi înotătorul Robert Andrei Glinţă.

Dana Dodean debutează pe 1 august, alături de naţională

Iniţial fusese desemnată canotoarea Mădălina Bereş, dar schimbarea programului de sâmbătă de la canotaj au făcut ca aceasta să nu mai poată participa la ceremonie şi a fost înlocuită cu Radiş. Vă reamintim că Aradul o are la Tokyo pe Daniela Monteiro Dodean, componentă a naţionalei de tenis de masă. Pentru arădeanca de la CS Municipal în vârstă de 33 de ani este a patra prezenţă la rând la Jocurile Olimpice, după Beijing 2008, Londra 2012 și Rio de Janeiro 2016. Dublă campioană europeană atât la dublu cât şi cu echipa naţională, dar medaliată cu aur continental şi la dublu mixt, alături de soţul său, portughezul Joao Monteiro, Dodean a anunţat că va da totul pentru a obţine şi medalia olimpică mult visată. Concursul olimpic de tenis de masă pe echipe debutează pe 1 august, cu meciurile din optimi, fază unde România va înfrunta Egiptul.

Check Also

Înotătorii au făcut valuri la concursul internaţional de la Oroshaza!

Înotătorii de la CSM Arad au obţinut rezultate notabile şi o serie de clasări pe …