Home / Featured / Cosmin Krupla, pariul lui Jigău şi în acest an

Cosmin Krupla, pariul lui Jigău şi în acest an

Desemnat cel mai bun sportiv arădean din 2019, talentatul halterofil de la CSM Arad, Cosmin Krupla are provocări importante şi în acest an, pe plan internaţional. Prima dintre ele se poate consemna în luna martie, când elevul lui Adi Jigău ar putea participa la Europenele de juniori I (20 de ani) de la Bucureşti. Competiţia din capitală ar fi un bonus pentru puştiul în vârstă de doar 16 ani, triplu medaliat european şi triplu medaliat mondial anul trecut, la juniori II! Principalele obiective ale lui Krupla sunt însă Europenele de 15-17 ani, de la Ventspils (Letonia), programate în perioada 18-30 august şi Campionatele Mondiale din Peru, rezervate juniorilor II, care se vor desfăşura în perioada 12-22 noiembrie. Component al centrului olimpic de la Bistriţa, Krupla începe pregătirile de săptămâna viitoare şi speră să repete performanţele din 2019.

2020, cu Europene şi Mondiale

Un alt sportiv de lot naţional, dar de seniori, este Emanuel Danciu, care din păcate traversează o perioadă grea. Halterofilul CSM-ului s-a operat la ligamentele genunchiului şi încă este sub tratament, sperând să revină în circuitul oficial la jumătatea acestui an. Danciu ar putea participa la Europenele de juniori şi tineret din Finlanda, din vară, dar totul va depinde de cum se va recupera. Surpriza lui 2020 ar putea fi chiar băiatul lui Adrian Jigău, Daniel, triplu medaliat naţional la seniori, cu perspective pentru a participa la Europenele de juniori II.

Adi Jigău, la 50 de ani

„Krupla are un an încărcat, cu cel puţin două competiţii internaţionale majore, rămâne de văzut dacă va concura şi la Europenele de juniori I. Danciu are încă dureri, este sub tratament şi până în aprilie rămâne la Arad, dacă se va reface în timp util ar putea fi o soluţie pentru Europene. Noi ne pregătim încă din 2 ianuarie, iar în perioada următoare mă ocup şi de selecţii în şcoli. Până în aprilie nu cred că avem competiţie pe plan intern, aşa că este timp suficient pentru a pregăti sezonul”, ne-a declarat Adi Jigău, antrenor al secţiei de haltere la CSM Arad. Desemnat antrenorul anului 2019 la Gala Sportului Arădean, fostul multiplu medaliat european şi mondial de seniori a împlinit recent frumoasa vârstă de 50 ani, prilej cu care îi urăm şi noi un sincer „La Mulţi Ani!” şi multă baftă în continuare.

 

Check Also

Pistolarii pregătesc prima etapă a anului. Luca Joldea are Europene, în luna martie!

Secţia de tir a fost cea mai prolifică la CSM Arad în 2021, cu cinci …