Home / Featured / Covaliu face calcule pentru Tokyo, iar MTS vrea să sprijine financiar cluburile

Covaliu face calcule pentru Tokyo, iar MTS vrea să sprijine financiar cluburile

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu (foto, alături de preşedintele CIO, Thomas Bach), a afirmat, vineri, în cadrul unui summit video, că sportul românesc reprezintă un caz fericit în contextul traversării perioadei de pandemie de COVID-19. „Şi Italia a început activitatea. Ne-am uitat foarte atent la ce se întâmplă în Italia şi am ţinut legătura cu colegii noştri. Ei şi-au luat toate măsurile, după situaţia mult mai grea prin care au trecut faţă de noi. Eu spun că suntem un caz fericit, ca să spun aşa, la cum am trecut peste această situaţie foarte, foarte grea. Guvernul României şi-a făcut datoria prin faptul că a luat aceste măsuri, nu drastice, ci adecvate acestei perioade. Noi, în sport, am reuşit să respectăm imediat aceste măsuri şi nu avem la ora actuală niciun caz de infectare cu COVID-19 în sport”, a declarat Covaliu.

Oficialul COSR a apreciat că sportul românesc a trecut cu bine această perioadă: „După cum ştiţi, avem până acum 59 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice, la 12 discipline. Mai avem în curs de calificare 82 de sportivi de la încă 6 discipline. Eu sunt mulţumit de cum arată la ora actuală acest grafic şi de faptul că am reuşit să trecem cu bine de aceste două luni în care a trebuit să găsim soluţii, să oferim cadru legal pentru pregătirea sportivilor şi iată-ne în această poziţie de a reîncepe pregătirile, respectând toate normele impuse de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii”.

59 de calificaţi la Jocurile Olimpice, alţi 82 în curs de calificare!

Referitor la Jocurile Olimpice, Covaliu a adus în discuţie o declaraţie a preşedintelui CIO, Thomas Bach, conform căreia există posibilitatea anulării competiţiei supreme reprogramată în vara anului viitor. „Domnul preşedinte Bach a avut o declaraţie în care spune că dacă Jocurile Olimpice de anul viitor nu vor putea fi organizate din cauza pandemiei, aceste Jocuri vor fi anulate, pentru că s-ar rostogoli o situaţie incertă, Aşadar există această posibilitate, spusă de la cel mai înalt nivel, că, dacă anul viitor nu se vor putea organiza din cauza pandemiei vor fi anulate”, a mai spus Covaliu.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, vineri, că se gândeşte la posibilitatea unor scheme de ajutor de stat pentru acoperirea daunelor cauzate de pandemia de COVID-19 asupra cluburilor româneşti. „Urmează şi sunt propuneri pe care le vom avansa la momentul respectiv, de a oferi sprijin pentru activităţile fizice. Ele ţin pe de o parte de prelungirea măsurilor care privează sportul, în domenii în care au suspendată activitatea.

Scheme de ajutor pentru daunele cauzate de COVID-19

La fel, încerc să construiesc o schemă de ajutor de stat pentru acoperirea daunelor cauzate de COVID-19. Şi aici este nevoie de o evaluare a daunelor din partea cluburilor, cât mai exact şi justificată cu documente a pierderilor financiare pe care le-au avut”, a declarat Stroe în cadrul evenimentului online ReStart Sport Summit.El a adus în discuţie şi posibilitatea garantării de către stat a unor împrumuturi făcute de structurile sportive.

„Aş îndrăzni să mă gândesc şi la nişte granturi pentru realizarea de investiţii care să se proiecteze pe o perioadă cât mai îndepărtată. Şi nu în ultimul rând câteva garanţii din partea statului pentru accesarea de credite”, a mai spus Ionuţ Stroe.

Check Also

Dodean nu va rata Jocurile Olimpice din Tokyo: „Vor avea loc cu sau fără Covid”!

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate din cauza coronavirusului, trebuie să aibă loc anul viitor …