Home / Featured / Dana Dodean, după titlul european: „Le-am citit mult şi bine!”
Day 5 -Women's Teams - Finals at the LIEBHERR 2019 ITTF-European Team Championships, 8 September 2019 Nantes, France

Dana Dodean, după titlul european: „Le-am citit mult şi bine!”

Naţionala feminină de tenis de masă a României rămâne regina Europei după ce a cucerit un nou titlu continental, al cincilea din istorie şi al doilea la rând! Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu şi Irina Ciobanu au scris încă o pagină de performanţă pentru sportul românesc, iar reacţiile din tabăra tricoloră le aveţi mai jos:

„A fost o presiune pe mine, dar sunt mândră că am început bine meciul din finală. Am fost motivată şi pregătită fizic şi psihic. Au fost nişte meciuri grele, trebuia să luptăm la fiecare punct, au valoare, sunt agresive, sunt şi chinezoaice. Noi suntem chinezoaicele României!” a declarat după triumf Bernadette Szocs.

„Le-am citit de mult, de mult şi bine. Cu două jucătoare am jucat şi în Luxemburg şi am jucat şi la Alicante cu ele. Ştiam ce joacă şi aveam pregătită toată ideea de joc. Meciul de azi şi meciul de ieri, din semifinale, au fost cele mai grele. Ne dorim să ne păstrăm titlul european şi peste doi ani, la Cluj!” a fost reacţia arădencei de la CS Municipal, Daniela Dodean Monteiro.

„Ne bucurăm că încă nu ne bate nimeni din Europa. Fiecare meci a fost greu, pentru că trebuia să ne păstrăm titlul şi fiecare meci a fost cu presiune oarecum. După 2-0 se ştia, dar meciurile lui Berni şi al Danei au fost pe muchie de cuţit”, a spus după finală Elizabeta Samara.

„Cred că e mai greu în afara mesei de joc. Acest 3-0 pare destul de clar, dar aţi văzut că meciurile au fost disputate. În continuare Europa are posibilitatea de a bate China, doar să credem. Ani de zile am jucat împotriva a 6-7 ţări care au naturalizat 2-3 jucătoare. Am pierdut cinci finale şi acum am câştigat de două ori la rând. Să nu credem că de acum nu putem fi înfrânţi. Prin mobilizare putem câştiga în faţa Chinei!” a spus antrenorul Viorel Filimon.

România şi-a apărut titlul european de la ediţia trecută şi a ajuns la cinci trofee de campioană europeană la tenis de masă pe echipe, la feminin: a mai triumfat în 1992, 2002, 2005 şi 2017. (foto: ettu.org)

Check Also

Halterofilul Cosmin Krupla este triplu medaliat naţional de seniori (FOTO)

CSM Arad a avut doi reprezentanţi la Campionatele Naţionale de haltere pentru seniori de la …