Home / Tenis de masa / Dana Dodean, exemplu de ambiţie în Liga Europeană

Dana Dodean, exemplu de ambiţie în Liga Europeană

Daniela Dodean a dat dovadă de caracter şi ambiţie în meciul dintre România şi Croaţia, de la Buzău, contând pentru etapa a patra a Ligii Europene a Naţiunilor la tenis de masă, prima grupă valorică.
Arădeanca a venit nerefăcută complet la naţională, ea având probleme cu umărul, ca urmare a unei accidentări suferite la „europene”.
Deşi antrenorul Viorel Filimon avea intenţia să o menajeze, în grafic fiind luată o victorie scurtă în faţa croatelor, calculele hârtiei au fost date peste cap şi Dodean a fost nevoită să joace chiar în meciul decisiv, la „dublu” cu Cristina Hîrîci. S-a ajuns în această situaţie după ce Eliza Samara şi-a câştigat fără probleme meciurile cu Lea Rakovac şi Mateja Jeger, de două ori 3-0, dar mezina Bernadette Szocs şi Cristina Hîrîci au pierdut în celelalte două jocuri, în faţa lui Jeger, scor 1-3, respectiv Tiam Yuan, 0-3. Dodean şi Hîrîci au format, în premieră, un „dublu” şi chiar dacă au revenit de la 0-2 la seturi, au fost învinse de tandemul croat Rakovac / Tiam, scor 2-3. Croaţia s-a impus cu 3-2 la general, acelaşi scor înregistrându-se şi în partida tur. În celălalt meci al etapei a patra din grupa A, Ungaria a dispus pe teren propriu cu 3-0 de Italia. Echilibru evident în clasament, unde toate cele patru echipe au şase puncte.

 

Check Also

Dana Dodean şi Adina Diaconu vor fi colege, la Metz TT, pentru încă un sezon

Clubul francez de tenis de masă Metz TT anunţă  prelungirea contractelor jucătoarelor Daniela Dodean-Monteiro și …