Home / Featured / Dana şi Joao Monteiro „fac echipă” cu Ronaldo, în ţara care ţine sub control COVID-19!
epa05596968 Joao Monteiro of Portugal and Daniela Monteiro Dodean of Romania celebrate with the trophy after they won against Mattias Karlsson and Matilda Ekholm of Sweden during the mixed doubles' final of the European Table Tennis Championships in Budapest, Hungary, 21 October 2016. EPA/TIBOR ILLYES HUNGARY OUT

Dana şi Joao Monteiro „fac echipă” cu Ronaldo, în ţara care ţine sub control COVID-19!

Portugalia are o rată a deceselor și o situație a îmbolnăvirilor de Covid-19 cu mult diferite față de vecina Spania, una dintre cele mai lovite țări din lume în actuala pandemia de coronavirus. Unii cred că ar fi avut mai mult timp să se pregătească, iar portughezii ar fi fost mult mai ascultători în privința măsurilor de distanțare socială.  Portugalia a declarat stare de urgență la 18 martie, la două zile după ce a fost raportat primul deces din cauza Covid-19. În prezent, Portugalia are 567 de morți și 17.448 de cazuri confirmate de îmbolnăvire, la o populație de circa 10 milioane de locuitori. Asta înseamnă o rată de deces de 56 de persoane la un milion de locuitori. Un studiu al Universității Nova din Lisabona arată că răspândirea Covid-19 în Portugalia, în primele 25 de zile ale epidemiei, a fost printre cele mai scăzute din Europa. Ministrul de interne, Eduardo Cabrita, spune că cetățenii portughezi au arătat „un spirit civic neîntrecut” și au respectat restricțiile în weekendul de Paște.

Carantină naţională prelungită până la 1 Mai!

Vinerea trecută, președintele Marcelo Rebelo de Sousa a propus extinderea carantinei naționale până la 1 mai.  Asta pentru că, în ciuda acestor semne promițătoare, oficialii avertizează că încă e prematură  evaluarea răspunsului dat de Portugalia în criza coronavirusului. Pe de altă parte, Portugalia și-a repatriat 4.000 dintre cetățenii aflați în străinătate. În Portugalia se află şi cea mai bună sportivă a Aradului în 2019 – campioană europeană cu echipa României şi calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo – arădeanca Daniela Dodean-Monteiro , mai exact la Vila Nova de Gaia – situat la sud de Porto, al doilea oraş ca populaţie după capitala Lisabona. Jucătoarea de tenis de masă a CSM-ului se apără de COVID-19 alături de familia sa, soţul Joao şi fiica Lara Melissa.

Dana şi Joao Monteiro – în recuperare, Ronaldo se… antrenează!

Perioada de pauză forţată le-a picat bine celor doi, Joao Monteiro, component de bază al naţionalei Portugaliei de tenis de masă, recuperându-se după o operaţie la menisc, în vreme ce Dana se recuperează şi ea după accidentări la genunchi şi tendon. Tot în Portugalia, dar la Madeira, se află alături de familia sa şi superstarul lui Juventus Torino, portughezul Cristiano Ronaldo, cel care a fost fotografiat zilele trecute antrenându-se pe un stadion din zonă. Fostul „Balon de Aur” suportă cu greu carantina, fără să facă mişcare, motiv pentru care a şi fost criticat de multe voci din lumea fotbalului, mai ales de rivalii săi din Italia, care nu au posibilitatea să se pregătească în această perioadă. Ca şi o chestie inedită, soţul Danei, Joao Monteiro, este fan al echipei portugheze Sporting Lisabona, club unde s-a lansat în fotbalul mare Cristiano Ronaldo.

Superstarul lui Juve a fost pasionat şi de tenis de masă

De altfel, João Monteiro a şi dezvăluit în presa internațională despre marea pasiune a fotbalistului Cristiano Ronaldo. Una puțin cunoscută: tenisul de masă. Monteiro și Ronaldo s-au intersectat în perioada junioratului, la Academia Sporting Lisabona, dar Cristiano a renunţat la acest sport pentru fotbal, la 16 ani, pe când evolua la Academia lui Sporting. „Ronaldo a început să joace tenis de masă la Sporting Lisabona, după care s-a transferat la fotbal. Se cunoșteau. La muzeul lui Sporting Lisabona sunt poze cu Joao, la un meci al lui Sporting, când juca Ronaldo. Ei se cunosc”, a spus Daniela Dodean Monteiro, la Digi Sport Matinal.

Check Also

Înotătorii masters, la primele medalii de după pandemie

Un mic grup de înotători masters al Clubului Sportiv Municipal Arad au participat la Campionatul …