Home / Featured / UPDATE: Dana Dodean bifează un nou Campionat Mondial

UPDATE: Dana Dodean bifează un nou Campionat Mondial

Arădeanca Daniela Dodean-Monteiro, 31 de ani şi locul 100 mondial, a avut un start foarte bun la Campionatele Mondiale de tenis de masă de la Budapesta (Ungaria), în desfăşurare în aceste zile. Jucătoarea CSM-ului a obţinut trei victorii din tot atâtea meciuri în prima zi, două în proba de simplu şi una la „dublu”, unde face pereche cu noua speranţă „tricoloră”, Adina Diaconu. Dodean şi-a a sigurat prezenţa pe tabloul principal al probei individuale, ca urmare a victoriilor clare, 4-0 la seturi, repurtate în grupa preliminară, împotriva lui Maryam Imanova (Azerbaidjan) şi Ema Labosova (Slovacia). În primul tur de pe tablou, Dana a avut în această dimineaţă o adversară redutabilă, nimeni alta decât suedeza Matilda Ekholm, a 30-a jucătoare a lumii. Stângacea nordică s-a impus la mare luptă după un meci deosebit de spectaculos, cu 4-2 la seturi (-7, 10, -5, 10, 7, 8).

Învinsă la mare luptă de Ekholm

Jucătoarea noastră a condus cu 1-0 şi 2-1, dar a pierdut două seturi la 10, cedându-le apoi pe ultimele două tot după o luptă incredibilă. În proba de „dublu”, Dodean şi Diaconu au câştigat clar, cu 4-0, în primul tur, în faţa scoţienelor Alisa Khalid şi Rebecca Plaistow, pentru ca diseară (ora 17:40) să înfrunte, în faza 16-milor de finală, un tandem valoros, format din reprezentantele statului Hong Kong, Wing Nam şi Way Yam Minnie Soo.

Surjan, calificare în turul 2!

Un parcurs frumos are şi Sabina Surjan, jucătoare ce joacă pentru CSM Arad în Superliga pe echipe a României. Sârboaica şi-a câştigat grupa preliminară, calificându-se astfel pe tabloul principal al probei de simplu. Surjan a dat, astăzi, în primul tur peste luxemburgheza de origine asiatică Ni Xia Lan, reuşind o victorie mare în primul tur, 4-3 la seturi!

UPDATE: Dodean şi Diaconu au pierdut în această seară, dramatic, meciul din 16-mile de finală ale probei de dublu. Fetele noastre au condus cu 2-0 şi 3-1 la seturi în faţa tandemului din Hong Kong, dar asiaticele au revenit incredibil, pentru un 4-3 în final (-9, -10, 9, -3, 8, 10, 3).  În turul 2 la simplu, sârboaica Surjan şi-a încheiat frumosul parcurs cu o evoluţie de aplaudat în faţa lui Liu Hsing-Yin din Taipei, 2-4 la seturi (-10, 8, -4, 10, -10, -6).

Check Also

Dana Dodean a fost confirmată în lotul pentru Europene

Federaţia Română de Tenis de Masă a definitivat loturile pentru Campionatele Europene pe echipe, programate …