Home / Featured / Daniela Dodean Monteiro va primi titlul de cetăţean de onoare al Aradului!

Daniela Dodean Monteiro va primi titlul de cetăţean de onoare al Aradului!

Născută pe 13 ianuarie 1988, la Arad, Daniela Dodean Monteiro, multiplă campioană europeană la tenis de masă, va primi în curând titlul de cetăţean de onoare al Aradului! Proiectul de hotărâre e deja public, pe site-ul Primăriei, iar cea mai emblematică sportivă arădeană a ultimului deceniu se va bucura de meritele ce i se cuvin. Practică tenisul de masă de la vârsta de 5 ani şi e legitimată la CSM Arad din 1995. Sportiva are un palmares impresionant, cu nu mai puţin de cinci titluri europene, două cu echipa, două la dublu feminin şi unul la dublu mixt – în 2016, alături de soţul său, Joao Monteiro, fiind primul cuplu de căsătoriţi care şi-a adjudecat titlul continental!

Cu 26 de ani de activitate în spate, Dana evoluează încă la cel mai înalt nivel, atât pentru naţională, la Europene, Mondiale sau Jocuri Olimpice, cât şi în campionatul Franţei şi Champions League, pentru Metz. De asemenea, arădeanca în vârstă de 31 de ani participă de ani buni în circuitul mondial Pro Tour. Palmaresul Danielei Dodean Monteiro cuprinde 12 medalii la Campionatele Europene, dintre care cinci de aur, cinci de argint şi două de bronz.

La Jocurile Europene de la Minsk, din 2019, a cucerit medalia de argint cu echipa. Sportiva a participat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, Beijing 2008, Londra 2012 şi Rio 2016, visând şi la o patra prezenţă, la Tokyo 2020. Are două clasări pe locul 5 cu echipa, la Jocuri Olimpice, în vreme ce în competiţia de simplu a ajuns până în turul al treilea, atât la Londra, cât şi la Rio.

Dodean este multiplă campioană naţională la toate categoriile, începând de la cadete şi până la senioare, iar pe plan internaţional mai are câteva rezultate marcante: locul 1 la Cupa Mondială junior (Pro Tour final), patru medalii de bronz la Mondialele de juniori, în perioada 2004-2006 şi câştigătoare a 15 openuri de junioare şi U21.

Desemnată şapte ani la rând cea mai bună sportivă a Aradului, Daniela Dodean Monteiro are, alături de portughezul Joao Monteiro –  multiplu campion european şi mondial – o fiică în vârstă de 4 ani, Lara, care visează să îi calce pe urme mamei sale.

Legitimată neîntrerupt la CS Municipal Arad – club unde a crescut, s-a format şi apoi a cunoscut marile succese ale carierei pe scena europeană şi mondială – Danielei Dodean i se va conferi titlul de cetăţean al Aradului, pentru activitatea sportivă marcantă şi contribuţia adusă la dezvoltarea sportului arădean de performanţă.

Check Also

Naţionale de aruncări lungi, în martie, pe stadionul „Gloria”! Atlet de Jocuri Olimpice, în pregătire la Arad!

Federaţia Română de Atletism a stabilit calendarul competiţional pentru acest an. Aradul ar urma să …