Home / Featured / UPDATE Daniela Dodean scrie istorie şi în pandemie! Este semifinalistă în Champions League, alături de Metz TT

UPDATE Daniela Dodean scrie istorie şi în pandemie! Este semifinalistă în Champions League, alături de Metz TT

Update: Calificată în premieră în semifinalele Ligii Campionilor la tenis de masă, Metz Tennis de Table – echipă pentru care evoluează şi româncele Daniela Dodean-Monteiro şi Adina Diaconu, colege şi de naţională – a cedat în penultimul act, în faţa principalei favorite la cucerirea trofeului, Eastside Berlin. Nemţoaicele s-au impus cu 3-1 la general, deşi Diaconu reuşise să deschidă meciul cu o victorie superbă, 3-2 la seturi în faţa asiaticei Xiaona Shan. Arădeanca de la CSM, Dana Dodean, avea să piardă dramatic în meciul doi, poate confruntarea-cheie a disputei, după ce a avut patru mingi de meci! Dodean a cedat dramatic şi la mare luptă cu nemţoaica Nina Mittelham, 2-3 (-10, 3, 9, -11, -5), în Champions League setul decisiv jucându-se până la 6. Britt Eerland a dispus apoi cu 3-1 de Wu Jiaduo, iar Xiaona Shan s-a impus cu 3-0 (6, 3, 7) în faţa lui Dodean. În cealaltă semifinală, gazdele de la Linz Froschberg, cu Bernadette Szocs în componenţă, au câştigat greu, cu 3-2, în faţa franţuzoaicelor de la Saint Quentin.

Linz şi Berlin dispută finala, Szocs poate cuceri trofeul

Finala este programată în această seară, ediţia din acest sezon disputându-se timp de doar o săptămână, în sistem inedit de turneu, la Linz. La startul întrecerii s-au aliniat 11 echipe, repartizate iniţial în trei grupe, după care s-a trecut la meciuri eliminatorii. Pentru arădeanca Dodean nu este cel mai bun rezultat în această competiţie, ea disputând finala Ligii Campionilor acum opt ani, în 2012, pe când evolua la austriecele de la SVS Strock. Şi atunci, visul cuceririi trofeului i-a fost blocat de de aceleaşi nemţoaice de la Eastside Berlin.

Ştire iniţială:

Arădeanca Daniela Dodean-Monteiro este autoarea unei noi performanţe europene! Chiar şi în anul pandemiei Covid-19, jucătoarea de tenis de masă legitimată şi la CSM Arad scrie istorie în Champions League, unde a reuşit aseară calificarea în semifinalele competiţiei. Este rezultat istoric pentru echipa ei, Metz Tennis de Table (Franţa), care accede în premieră în penultimul act al celei mai puternice întreceri continentale la nivel de cluburi. Dodean face echipă în Hexagon cu compatrioata şi colega de naţională Adina Diaconu, cu asiatica Wu Jiaduo şi cu unguroaica Leonie Hartbirch. Liga Campionilor la feminin se dispută în acest an timp de doar o săptămână în sistem turneu, la Linz (Austria), acolo unde mâine vom afla deja noua campioană europeană. Cele 11 echipe participante au fost repartizate în trei grupe. Metz a nimerit în grupă cu Budaorsi (Ungaria), Girbau (Spania) şi Linz Froshberg (Austria), gazdă şi una din cele două favorite la titlu. La austriece evoluează şi cea mai bine clasată jucătoare română în ierarhia mondială, Bernadette Szocs. În primul meci din grupă, Metz a trecut cu 3-0 de Budaorsi, cu Dodean câştigându-şi meciul cu 3-1 la seturi în faţa sârboaicei Szabina Surjan. Diaconu şi Jiaduo au punctat şi ele pentru o victorie clară. În al doilea meci, franţuzoaicele au fost aproape să furnizeze surpriza şi să o bată pe Linz, dar gazdele s-au impus cu 3-2 la general.

Dodean şi Diaconu aduc Metz, în premieră, în careul de aşi!

Dodean a pierdut la mare luptă ambele meciuri jucate, 2-3 la seturi, cu Sofia Polcanova şi Maria Pesotska, în ultimul conducând cu 1-0 şi 2-1. Diaconu s-a impus în faţa celor două adversare cu 3-1, dar diferenţa a făcut-o înfrângerea unguroaicei Hartbrich, 1-3 cu Liu Jia. În meciul trei şi ultimul din grupă, Metz nu a stat la discuţii cu ibericele de la Girbau – Vic, câştigând cu 3-0. Dodean, Diaconu şi Jiaduo şi-au câştigat meciurile cu 3-0 la seturi, arădeanca impunându-se în faţa Gabrielei Feher. Calificată în fazele eliminatorii de pe doi în grupă, Metz a câştigat de două ori duminică, pentru o calificare istorică în semifinalele Champions League! A fost 3-2 cu Stavoimpex Hodonin din Cehia, cu Dodean şi Diaconu aducând două din punctele victoriei, ambele trecând cu acelaşi scor, 3-1 la seturi, de Solomiya Brateiko. A  câştigat o dată şi Wu Jiaduo, 3-1 cu Natalia Partyka şi Metz era la o victorie distanţă de careul de aşi. Atins în cele din urmă aseară, cu victoria superbă în faţa ibericelor de la Cartagena, 3-1 la general.

Luptă pentru un loc în finală cu marea favorită

Dodean a disputat două meciuri, victorie cu Maria Xiao, 3-0 şi înfrângere cu Li Fen, 1-3. În această seară sunt programate cele două semifinale: Metz dă piept cu principala favorită la câştigarea trofeului, puternica Eastside Berlin (Germania), iar gazda Linz Froschberg (Austria) o întâlneşte pe Saint Quentin (Franţa), echipă pentru care în trecut a evoluat şi Daniela Dodean. Indiferent de rezultatul semifinalei, Metz obţine un rezultat excelent, istoric pentru club, iar arădeanca Dodean îşi mai adaugă în palmares încă o performanţă de pus în ramă. Nu este însă cel mai bun rezultat pentru arădeancă în Champions League, ea jucând finala întrecerii acum opt ani, în 2012, alături de austriecele de la SVS Strock. La fel ca şi acum, Dodean s-a duelat în 2012 cu nemţoaicele de la Eastside Berlin, câştigătoare la setaveraj în finală, după 3-2 şi 2-3 în cele două manşe ale ultimului act!

 

Check Also

Şase medalii naţionale pe tatami! Fetele, cele mai prolifice la U18

Etapa finală a Campionatului Naţional de judo pentru juniori II, U18, a avut loc în …