Home / Featured / Dodean a fost decisivă pentru Saint Quentin, în drumul spre sferturile de finală din Champions League!

Dodean a fost decisivă pentru Saint Quentin, în drumul spre sferturile de finală din Champions League!

O nouă performanţă notabilă obţinută în weekend de Daniela Monteiro Dodean. Componentă a formaţiei franceze Saint Quentin, jucătoarea arădeană de tenis de masă a reuşit să se califice alături de colegele sale în sferturile de finală ale celei mai puternice competiţii europene inter-cluburi. Saint Quentin a găzduit turneul grupei C, la care a mai participat cealaltă formaţie din Hexagon, Etival Clairefontaine, UCAM Cartagena (Spania) şi Nano Tech Villach, din Austria. Echipa Danei a încheiat întrecerea cu două victorii, 3-0 (puncte aduse de rusoaica Polina Mikhailova, luxemburgeza Sarah De Nutte şi franţuzoaica Aurore Le Mansec) cu Villach, meci în care arădeanca de la CSM nu a jucat şi 3-1, în cel mai important meci al grupei, cu ibericele de la Cartagena. A 108-a jucătoare a lumii, Dodean s-a dovedit decisivă în acest duel esenţial în lupta pentru calificarea în sferturi, reuşind două victorii preţioase, la mare luptă, 3-2 la seturi cu Maria Xiao, locul 71 mondial şi medaliată cu aur cu echipa la Jocurile Mediteraneene din 2017 (-10, -8, 8, 6, 5) şi cu Li Fen, campioană europeană în 2013, (9, 10, -10, -8, 4). De menţionat că în Liga Campionilor, setul decisiv se joacă doar până la şase, Dodean câştigând cu 6-5 şi 6-4 disputele cu puternicele adversare de origine asiatică. Celălalt punct pentru Saint Quentin a fost obţinut de rusoaica Mikhailova – locul 47 în lume, 3-2 la seturi cu Li Fen, în vreme ce De Nutte a cedat cu 1-3 în faţa unguroaicei Dora Madarasz. În derby-ul grupei, pentru locul 1, Saint Quentin a cedat cu 1-3 în faţa lui Etival, echipă neînvinsă în Pro Dames, prima ligă a Franţei.

Trei victorii superbe în grupă, din care două în cel mai important meci

Dodean a obţinut însă şi aici o victorie importantă, 3-0 la seturi (8, 10, 6) cu cea mai bine clasată jucătoare din grupă în ierarhia mondială, cehoaica Hana Matelova, locul 39 în lume. Într-un alt meci, Dodean a cedat greu, 2-3 cu jucătoarea de origine chineză Jieni Shao, locul 60 mondial, vicecampioană europeană cu echipa în 2019. Etival, cu românca Iacob Camelia în lot a câştigat grupa, cu 6 puncte, urmată de Saint Quentin, 5, Cartagena, 4 şi Villach, 3 puncte. Iacob şi-a trecut şi ea în cont două victorii în grupă, una în disputa cu Villach şi una chiar în faţa lui Saint Quentin, reuşind să treacă cu 3-0 la seturi de De Nutte. Semifinalistă în sezonul trecut al Champions League cu o altă formaţie franceză, Metz TT, calificată şi ea în sferturile de finală ale actualei stagiuni, Dodean bifează o nouă frumoasă performanţă şi visează din nou la marele trofeu, deşi şansele sunt destul de reduse, formaţii precum Eastside Berlin, Tarnobrzeg sau Linz Froshberg fiind favorite la câştigarea competiţiei. Pentru jucătoarea noastră cel mai bun rezultat în această competiţie datează din 2012, pe când evolua la austriecele de la SVS Strock. Atunci juca finala Ligii Campionilor şi o pierdea cu Eastside Berlin, aceleaşi nemţoaice trecând de echipa Danei, Metz TT, în semifinalele sezonului trecut şi punând apoi mâna pe trofeu.

Alte trei românce sunt în sferturi: Samara, Diaconu şi Iacob râvnesc şi ele la trofeu

În sferturi au mai avansat alte două românce, Eliza Samara (cea mai bine clasată jucătoare română în clasamentul mondial prezentă în competiţie, locul 32), doar rezervă la polonezele de la Tarnobrzeg şi Adina Diaconu, cu gruparea franceză Metz TT. Diaconu a avut un parcurs excelent, cu patru victorii din tot atâtea meciuri şi doar un set pierdut pentru echipa sa! Tarnobrzeg şi Metz şi-au câştigat grupele şi au avansat în sferturi, la fel ca şi ocupantele locurilor 2 din grupele B şi D, respectiv SKST Plus Hodonin (Cehia) şi Linz Froschberg (Austria). Interesant e că Saint-Denis US 93, campioana Franţei, a fost eliminată, ea terminând abia pe locul 3 în cea mai grea grupă, alături de Tarnobrzeg şi Linz. Tot în sferturi au mai avansat din grupa A, Eastside Berlin (Germania) şi Lille Metropole (Franţa).

Debut excelent pentru Bernadett Balint: victorie la locul 16 mondial!

De remarcat şi debutul excelent al unei alte românce şi foste jucătoare consacrată la CSM Arad, tânăra Bernadett Balint, care în ciuda clasării pe ultimul loc în grupa D a formaţiei sale, Moravsky Krumlov din Cehia, a obţinut două victorii frumoase. Stabilită acum în Ungaria, Detti a trecut cu 3-2 la seturi de Camille Lutz, în meciul cu Saint-Denis şi tot cu 3-2 de Sofia Polcanova, locul 16 mondial şi cea mai bine clasată jucătoare de origine europeană în topul lumii, în disputa cu Linz, 1-3 la general! A fost probabil şi cea mai mare surpriză a fazei grupelor. De asemenea, Balint a cedat la mare luptă cu alte două jucătoare valoroase, 2-3 cu Prithika Pavade, tot în disputa cu franţuzoaicele de la US 93 şi 1-3 cu Liu Jia, cu Linz.

Check Also

Halterofilul Roberto David Ciurar, remarcatul ultimului concurs al anului

S-a încheiat pentru CSM Arad şi sezonul intern de haltere, odată cu întrecerile Campionatului Naţional …