Home / Gimnastica artistica / Emilia Eberle, din nou la Arad: “Am avut multe momente frumoase de-a lungul carierei, dar nimic nu se compara cu revenirea acasa!”

Emilia Eberle, din nou la Arad: “Am avut multe momente frumoase de-a lungul carierei, dar nimic nu se compara cu revenirea acasa!”

Fosta glorie a gimnasticii artistice româneşti şi mondiale, Emilia Eberle, a revenit în acest an acasă. “Nu o să uit niciodată de unde am plecat”, a spus emoţionată Eberle

 

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Arad a profitat de revenirea la Arad, pentru câteva zile, a fostei mari glorii a gimnasticii româneşti şi mondiale Emilia Eberle, organizând cu acest prilej o conferinţă de presă la care au mai participat directorul CSM, Viorel Bitang, directorul adjunct Vasile Păltineanu şi rectorul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”, Aurel Ardelean. “Ne bucurăm şi suntem onoraţi să o avem în mijlocul nostru pe fosta mare glorie a gimnasticii artistice româneşti şi mondiale. Emilia ne-a făcut o surpriză mare, făcându-ne o vizită la club fără să ne anunţe în prealabil. Îi mulţumim că şi-a amintit de noi, îi dorim success în continuare la clubul său din Sacramento şi o aşteptăm să revină la Arad de câte ori are posibilitatea ”, a spus directorul CSM Arad, Viorel Bitang, care i-a înmânat fostei mari sportive cartea care încununează 35 de ani de activitate a clubului arădean, în care numele Emiliei Eberle stă la loc de cinste, dar şi un frumos buchet de flori. Rectorul “UVVG”, Aurel Ardelean, a avut şi el numai cuvinte de apreciere la adresa Emiliei Eberle, care a primit din partea senatului universităţii arădene o diplomă de excelenţă şi medalia jubiliară “Vasile Goldiş”: “Trebuie să ne omagiem foştii mari sportivi de câte ori avem ocazia”, a spus printre altele Ardelean.

“Chiar dacă sunt stabilită în SUA, eu mereu vreau să câştige româncele!”

Vizibil emoţionată de primirea făcută la clubul unde a activat în debutul carierei, Emilia Eberle le-a adus mulţumiri tuturor şi a promis că va reveni mult mai des acasă: “Este un moment foarte emoţionant pentru mine, nu o să uit niciodată de unde am plecat. Mulţumesc foarte mult pentru primirea făcută, şi eu sunt la fel de onorată că mă aflu aici. Nu ştiu ce îmi va rezerva viitorul dar vă promit că o să revin acasă mult mai des.”
Fosta mare gimnastă a venit la Arad alături de familie, soţul fiind un mare judoka maghiar, participant la Campionate Mondiale şi Europene, în timp ce băiatul lor de 11 ani practică fotbalul. Eberle are numai cuvinte de laudă la adresa gimnasticii feminine artistice româneşti, considerând că revenirea la lot a tandemului Belu – Bitang este de bun augur: “Mă bucur că Octavian Belu şi Mariana Bitang au revenit la conducerea naţionalei feminine de gimnastică, este un mare câştig. Chiar dacă sunt stabilită în Statele Unite ale Americii, eu mereu vreau să câştige româncele. Sper şi cred că la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, care nu este foarte departe, România se va bate cap la cap pentru titlul mondial cu SUA.”

Păstrează legătura, prin internet, cu fostele colege

Întrebată care este cea mai frumoasă amintire a carierei de sportivă, Eberle a oferit un răspuns surprinzător: “Am avut multe momente frumoase de-a lungul carierei, dar nimic nu se compară cu revenirea acasă. Poate când eram mai tânără nu mi-am dat seama de importanţa performanţelor obţinute, acum am timp să rememorez acele momente şi să mă bucur. Mai ţin legătura şi cu fostele colege, în special pe internet, m-am întâlnit în America cu Nadia Comăneci de câteva ori”, a mai spus fosta glorie a gimnasticii româneşti şi mondiale.

Emilia Eberle, dublă medaliată cu argint la Olimpiada de la Moscova

Emilia Eberle, născută în Arad la 4 martie 1964, este dublu medaliată cu argint la Olimpiada de la Moscova din 1980 şi câştigătoare a multiple medalii la campionate europene şi mondiale de gimnastică artistică. Actualmente este antrenoare de gimnastică la clubul Pozsar’s Gymnastics Academy din Sacramento, aparţinând lui Geza Pozsar, fost coreograf al echipei de gimnastică artistică a României.

Check Also

Gimnasta Ayiana Marinescu, cvadruplă medaliată naţională la junioare II!

Campionatele Naţionale de junioare de la Ploieşti au consemnat rezultate notabile în dreptul gimnasticii artistice …