Home / Featured / Fiul, pe urmele tatălui: Daniel Jigău, triplu medaliat naţional la seniori!

Fiul, pe urmele tatălui: Daniel Jigău, triplu medaliat naţional la seniori!

Adrian Jigău are urmaş pe măsură: Daniel, băiatul său, e triplu medaliat cu bronz la Campionatul Naţional de haltere rezervat seniorilor, competiţie în plină desfăşurare la Bascov-Budeasa! În vârstă de doar 14 ani, halterofilul de la CSM Arad a reuşit astăzi, în premieră, să urce pe podiumul seniorilor, concurând la categoria 55 de kilograme. Rezultatele cu care a reuşit să obţină trei medalii sunt următoarele: 68 de kilograme smuls, 85 aruncat şi 153 total.

Performanţa e cu atât mai notabilă, cu cât Daniel Jigău a fost depăşit, la categoria sa de greutate, doar de doi componenţi de lot naţional, unul dintre ei proaspăt medaliat european de juniori. “E ceva frumos, mai are medalii la cadeţi şi juniori, dar la seniori e pentru prima oară când urcă pe podium, la Naţionale. Are timp să crească, poate mult mai bine, dar nu vreau să îl forţez”, spune Adi Jigău, veritabil descoperitor de talente în halterele din România.

Pentru că şi învăţătura e importantă, se aduc mulţumiri Şcolii Gimnaziale “Caius Iacob” din Micălaca, unde Daniel este elev în clasa a VIII-a. Altfel, CS Municipal Arad mai este reprezentat la Naţionalele de seniori şi de Emanuel Danciu, la categoria 67 de kilograme, care va concura în cursul zilei de miercuri. Vom reveni cu rezultate.

 

 

 

 

 

 

Check Also

Halterofilul Roberto David Ciurar, remarcatul ultimului concurs al anului

S-a încheiat pentru CSM Arad şi sezonul intern de haltere, odată cu întrecerile Campionatului Naţional …