Home / Haltere / Halterele, pe mâini bune: Adi Jigău e garanţia!

Halterele, pe mâini bune: Adi Jigău e garanţia!

Secţia de haltere din cadrul Clubului Sportiv Municipal Arad este pe mâini bune. Adrian Jigău, fost multiplu medaliat naţional, european şi mondial, pune de doi ani, împreună cu Pavel Sebeşan şi Ioan Văduva, bazele unei generaţii de perspectivă.

Creşterea talentelor de la cele mai fragede vârste şi apoi promovarea acestora, este o garanţie a unei strategii sănătoase, care certifică reţeta succesului în sport. Jigău, sprijinit de conducerea CSM-ului, a început totul de la zero iar roadele muncii sale deja se văd:
„Suntem încă la început de drum. Avem doar doi ani de pregătire, am început totul de la zero, cu începători. Bilanţul pe acest an este foarte bun, avem 11 medalii la juniori II, dintre care şase de argint şi cinci de bronz. Avem 18 sportivi în pregătire, cu vârste între 10 şi 17 ani, cinci dintre ei urmând să treacă anul viitor la juniori I”, spune Adi Jigău.

 

Bilanţ foarte bun în 2010: 11 medalii la juniori II; Continuă selecţiile în şcoli
Teodor Bilegan, Sebastian Călugăreanu, Florin Vizitiu, Florin şi Adrian Lingurar sunt doar câteva dintre numele propuse de fostul mare campion, care îşi alege micii halterofili şi de pe băncile şcolilor: „Mai fac şi selecţii în şcoli, merg personal să văd copiii, iar după ce îi văd la sală mi-i aleg pe cei mai talentaţi. Condiţiile de la club sunt foarte bune, nu pot fi decât mulţumit, avem tot ce ne trebuie pentru a munci şi a obţine rezultate cât mai bune.” Ambiţios şi pus pe fapte mari, asemenea unui fost mare campion, care ştie cu adevărat reţeta succesului, Adi Jigău îşi propune obiective îndrăzneţe pentru anul viitor:

Învăţat cu marile succese: „Anul viitor mă bat pentru medalii şi la seniori”
Obiectivul pe termen scurt este obţinerea câtorva medalii la juniori şi tineret. Anul viitor mă bat cu 2-3 sportivi pentru medalii şi la seniori. Sunt obiective îndrăzneţe, dar eu aşa am învăţat, sunt obişnuit cu performanţele.” Dacă prezentul halterelor arădene este asigurat de rezultatele foarte bune obţinute pe plan intern şi internaţional de Florin Veliciu, Marius Cihărean, Sorin Cazacu, Răzvan Nicoară sau Rareş Boldura, viitorul aparţine generaţiei de perspectivă a CSM-ului, garanţia succesului fiind în primul rând Adrian Jigău.

Check Also

Adi Jigău aşteaptă reactivarea loturilor de juniori mici, dar şi startul sezonului

Halterofilii de la CSM Arad au deja o lună şi jumătate de pregătire în sală, …