Home / Featured / Înotătoarea Andreea Popescu şi-a făcut baremul pentru FOTE 2019!

Înotătoarea Andreea Popescu şi-a făcut baremul pentru FOTE 2019!

Înotătoarea Popescu Andreea (CSM Arad), componentă a lotului naţional de junioare, şi-a îndeplinit baremul de calificare la cea de-a 15-a ediţie a FOTE 2019 (Festivalul Olimpic al Tineretului European).

Cea de-a 15-a ediție de vară a EYOF (European Youth Olympic Festival) va avea loc în perioada 21-27 iulie la Baku, Azerbaidjan. Conform Regulamentului 9 al Cartei EYOF, programul sportiv de vară EYOF cuprinde nouă (9) discipline sportive (gimnastică, atletism, baschet, ciclism, handbal, judo, înot, tenis, volei) și un (1) sport opțional (lupte).

Competitia este organizata de EOC (European Olympic Comitees). Ideea Festivalului Olimpic European al Tinerilor (EYOF) este de a oferi tinerilor sportivi posibilitatea de a cunoaște Mișcarea Olimpică și de a cunoaste valorile și idealurile olimpice. EYOF este evenimentul multisport de vârf pentru tinerii sportivi europeni cu vârste între 14 și 18 ani. Există ediții de iarnă și de vară, care au loc din doi în doi ani.

Sportiva Andreea Popescu este pregatită de profesorul Viorel Bitang şi va participa în probele de 100 de metri şi 200 de metri bras precum şi în proba de ştafetă.

Check Also

Înotătorii masters, la primele medalii de după pandemie

Un mic grup de înotători masters al Clubului Sportiv Municipal Arad au participat la Campionatul …