Home / Featured / Kaiaciştii CSM-ului trag tare, în aşteptarea Mureşului drag

Kaiaciştii CSM-ului trag tare, în aşteptarea Mureşului drag

Sezonul naţional de kaiac-canoe ar fi luat, deja, startul, dacă pandemia de COVID-19 nu s-ar fi declanşat. Vremea frumoasă din această primăvară şi fermecătorul Mureş asigurau cadrul perfect pentru sportivii de la CSM Arad, pregătiţi de Alexandru Stoian. În condiţiile stării de urgenţă şi a restricţiilor impuse în România, programul de pregătire a suferit modificări: “În condițiile actuale, întrerupând antrenamentele pe apă, am stabilit un program de antrenament pe uscat, în funcţie de nivelul de pregătire fizică pe categorii de vârstă, cu greutăți improvizate acasă, haltere și gantere din peturi și coarda elastică. Am încercat cu aplicaţii video online, dar din păcate, rețeaua fiind prea încărcată, sacadau imaginile sau se întrerupea transmisia, așa că am trecut la antrenamente individuale înregistrate zilnic, cu circuite de forță în care am inclus elemente tehnice de vâslit, pregătire fizică și exerciţii de stretching făcute individual de sportivii de la grupele de avansați şi performanţă, pentru  menţinerea tonusului muscular și a rezistenței fizice. Le-am cerut celor de la grupa de performanță să îmi trimită antrenamentele lor în format video”, ne transmite antrenorul secţiei de kaiac-canoe de la CS Municipal Arad, Alexandru Stoian.

Pregătire fizică specifică

În această perioadă ar fi trebuit să aibă loc următoarele competiţii: Cupa CSS 1 Timișoara, Memorial ”Lache Zeno” Timișoara, Cupa României pentru seniori şi Campionatul Național de Primăvară pentru juniori II și cadeți, viteză+ fond, la Bascov. Protagoniștii probelor de viteză 1000 de metri şi fond 7 kilometri în 2019 sunt Borza Darius și Timiș Marc, care au făcut o pregătire fizică specifică pe timp de iarnă, pentru a se menţine într-o formă bună în vederea realizării performanțelor obținute anul trecut. De asemenea, pentru participarea la Campionatul Național de Maraton juniori şi seniori, criteriu de selecție în vederea constituirii lotului pentru Cupa Mondială de Maraton 20 de kilometri, s-au pregătit intens, timp de patru luni, la sala de forță și la bacul de pregătire de iarnă, George Ienciu și Paul Crişan, în speranța de a cuceri un loc pe podium şi de a face parte din lotul national. Sportivii sunt  într-o formă excelentă”, mai spune Stoian.

Memorialul “Gőrbe Laslo”, în iulie

Ca urmare a deciziilor autorităţilor, Federaţia Română de Kaiac-Canoe a amânat toate evenimentele sportive programate în lunile aprilie și mai. “În speranța revenirii cât mai curând a situației la normal, vom trece cu bine peste această perioadă, continuând  antrenamentele pentru menţinerea formei sportive şi ieşirea pe apă cât mai repede posibil, pentru obținerea obiectivelor propuse. Dacă situația va evolua favorabil, în luna iulie, la Arad, vor avea loc următoarele competiţii: Concurs de Maraton  Arad – Mureş (Cupa C.S.West) şi Memorialul ”Gőrbe Laslo Daniel”, programat în perioada 4-5 iulie 2020”, mai spune antrenorul de la CSM Arad.

Check Also

Înotătorii masters, la primele medalii de după pandemie

Un mic grup de înotători masters al Clubului Sportiv Municipal Arad au participat la Campionatul …