Home / Featured / La doar 16 ani, pistolarul arădean Luca Joldea a debutat cu medalie la Mondialul juniorilor! Podium la dublu mixt, alături de Daria Haristiade (FOTO)

La doar 16 ani, pistolarul arădean Luca Joldea a debutat cu medalie la Mondialul juniorilor! Podium la dublu mixt, alături de Daria Haristiade (FOTO)

Performanţă excelentă obţinută în această seară de pistolarul de la CSM Arad, Luca Joldea, la Campionatul Mondial de juniori de la Lima, Peru. Sportivul pregătit de Gheorghe Pop şi-a încununat evoluţiile foarte bune din acest an (n.n. o serie de titluri şi recorduri naţionale) cu o medalie mondială, mult visată de tirul arădean! După ce în proba individuală de pistol 10 metri aer comprimat, s-a clasat pe locul 18, cu 569 puncte, Luca a dat marea lovitură în proba de dublu mixt 10 metri pistol aer comprimat, alături de Daria Haristiade, colegă cu el la CSM Arad, dar care are dublă legitimare şi la aer comprimat punctează pentru Dinamo, unde este antrenată de Daniela Cohanciuc. Daria, 20 de ani, a performat şi la individual, unde s-a calificat în finală şi s-a clasat pe locul 8, cu 570 de puncte. Cei doi pistolari ai CSM-ului au tras constant bine în proba de dublu mixt, calificându-se în finala de „8”, din 25 de echipe. Joldea şi Haristiade au avut al treilea rezultat, 382 de puncte, dar pentru bronz au trebuit să dea un baraj astăzi, cu echipa Ucraina 1, formată din Viliena Bevz şi Ihor Solovei. Cei doi români au câştigat cu 17-13 şi au reuşit să urce pe podiumul mult visat. Aurul şi argintul le-a revenit indienilor, excelenţi la acest nivel de vârstă.

Medalie mondială în premieră: bronz asigurat după barajul cu Ucraina!

Este o medalie mondială obţinută în premieră, din câte ştiu, de tirul arădean. Luca şi Daria au tras constant bine şi pentru mine nu e neapărat o surpriză, eu ştiam ce pot ei doi. Pe de altă parte, este o medalie la care visam şi pe care mi-o doream de mult timp. În calificări, la mixt, a tras mai bine Luca, apoi Daria a fost cea care a punctat mai mult în finală, iar la baraj ambii şi-au făcut foarte bine treaba. La acest nivel indienii sunt din altă galaxie, foarte buni, practic junioara medaliată cu aur este locul 4 mondial la nivel de senioare. Luca are doar 16 ani, mai are un an de juniori 2 şi mă bucur că îşi urmează cursul firesc al evoluţiei. A fost debutant la Mondiale şi iată ce rezultat a reuşit să obţină. Daria este la al doilea Mondial şi ne bucurăm şi pentru ea, mai ales că e legitimată şi la noi”, ne-a declarat antrenorul Gheorghe Pop. O satisfacţie în plus şi pentru preşedintele Federaţiei Române de Tir Sportiv şi director al CSM Arad, fosta taleristă de mare succes a României, arădeanca Lucia Mihalache.

Check Also

Halterofilul Roberto David Ciurar, remarcatul ultimului concurs al anului

S-a încheiat pentru CSM Arad şi sezonul intern de haltere, odată cu întrecerile Campionatului Naţional …