Home / Featured / Lider în Cupa Davis, Copil nu renunţă la Top 50 ATP

Lider în Cupa Davis, Copil nu renunţă la Top 50 ATP

Lider al echipei de Cupa Davis a României, tenismanul arădean Marius Copil, locul 81 ATP, este încrezător înainte de întâlnirea cu Polonia, de la Cluj. Miza este una importantă – echipa învingătoare ajunge în Grupa I, Zona Europa/Africa, eșalon din care România a retrogradat la finalul anului trecut. Revenirea în prim plan se poate produce în acest week-end, pe 15-16 septembrie, în direct la Digi Sport. Copil este marele atu al echipei României, mai ales dupa ce Andrei Pavel a devenit antrenorul său.

„Pot să zic că acesta a fost cam cel mai bun an al meu. Sunt în primii 100 de jucători din lume, am fost tot anul, am avut și rezultate bune în vară. Am fost aproape să bat jucători foarte buni. Acum, cu experiența lui Andrei sigur o să reușesc să înving și jucători mai buni decât mine” a mai declarat Copil. Alături de Copil, din echipa României contra Poloniei mai fac parte, la simplu, Bogdan-Ionuț Apostol şi Adrian Ungur, în timp ce la dublu fac echipă Horia Tecău și Florin Mergea.

Într-un interviu acordat lui Ovidiu Blag, pe site-ul său oficial, arădeanul îşi anunţă programul şi chiar planurile de viitor, pentru 2019: „După Cupa Davis vine turneul de la Metz, apoi o săptămână de pauză, pe care o să o folosesc şi pentru a-mi lua viza de China. Apoi Tokyo, Shanghai, turnee de 500 şi Masters de 1000, Stockholm, Viena sau Basel şi Paris. Cu asta închei anul, urmând ca împreuă cu staff-ul meu să alocăm o perioadă mai lungă pentru pregătirea sezonului viitor. Vor fi, adunate, vreo şase săptămâni de pregătire.

Anul vreau să îl termin în prima sută. Pentru asta am nevoie de vreo 80 de puncte şi simt că le pot face. Apoi, în 2019, am plănuit cu Andrei şi cu Lucian să ajung pe locul 50 şi asta chiar în prima jumătate a anului viitor. Progresele pe care le-am făcut îmi dau încredere că pot să îmi realizez aceste obiective.”

Check Also

Înotătorii masters, la primele medalii de după pandemie

Un mic grup de înotători masters al Clubului Sportiv Municipal Arad au participat la Campionatul …