Home / Tenis / Marius Copil, victorios în Cupa Davis: România – Israel 5-0!

Marius Copil, victorios în Cupa Davis: România – Israel 5-0!

Tenismanul de la CSM Arad, locul 168 mondial, a contribuit din plin la victoria echipei României, 5-0 în faţa Israelului, confruntare contând pentru primul tur al Cupei Davis, grupa 1 valorică a zonei Europa – Africa.

Disputa din Sala Transilvania din Sibiu, la care a asistat şi preşedintele Klaus Iohannis, a fost la discreţia totală a tricolorilor, care au punctat prin Marius Copil şi Adrian Ungur, ambii cu două succese la simplu şi Horia Tecău cu Florin Mergea, învingători în meciul de dublu. Vineri, în primul meci de simplu, Ungur l-a învins pe Bar Tzuf Botzer cu 7-5, 6-3, 6-0.

L-a învins pe Sela, liderul adversarei

Apoi, Marius Copil a dispus de numărul 1 al Israelului, Dudi Sela, locul 108 ATP, cu 6-7 (3), 7-6 (3), 6-4, 6-2. Meci în care jucătorul nostru a revenit spectaculos după ce a fost condus cu 1-0 la seturi. Florin Mergea și Horia Tecău au învins perechea Botzer – Leshem cu 6-3, 6-4, 6-4. În ultimele două meciuri de simplu, disputate duminică, Copil a dispus cu 7-6 (3), 6-3 de Bar Tzuf Botzer, arădeanul excelând în special la serviciu, cu 23 de aşi. În celălalt meci, Adrian Ungur l-a învins pe Edan Leshem cu 6-4, 6-2 şi România se impune categoric la general, scor 5-0.

„Vreau să fiu numărul unu”

Marius Copil, în vârstă de 24 de ani, a declarat după victoria în faţa Israelului că vrea să devină în curând numărul 1 în echipa României: „Deocamdată, după clasament, nu sunt numărul unu. Aştept, am răbdare, visul meu e să devin numărul unu. Cred că meciul cel mai important a fost cel de vineri, cu Sela. Ne-am simțit bine de la bun început. Parcă suntem de mici împreună, atmosfera este foarte bună în echipă. Cu Slovacia va fi dificil, sper să fim sănătoși cu toții și să câștigăm.

Slovacia, următoarea adversară

Să remarcăm că lui Copil îi prieşte Sibiul, după ce tot acolo a debutat cu dreptul în Cupa Davis, cu o victorie răsunătoare la dublu alături de Horia Tecău, împotriva ruşilor Safin şi Tursunov. Echipa Slovaciei va fi adversara României în turul al doilea al Cupei Davis, în Grupa 1 valorică a zonei Europa-Africa, după ce a învins formația Sloveniei, la Bratislava. Meciul cu Slovacia va avea loc pe teren propriu, în perioada 17-19 iulie, iar învingătoarea va disputa barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Davis.

Check Also

Marius Copil, salt spectaculos în clasamentul ATP

Novak Djokovic a reuşit un salt de patru locuri, de la 10 pe 6, în …