Home / Featured / Ministrul sportului, la Arad: „Trebuie să avem o finanțare corectă” (FOTO)

Ministrul sportului, la Arad: „Trebuie să avem o finanțare corectă” (FOTO)

Ministrul tineretului şi sportului, Bogdan Matei, însoţit de directorul general al MTS, Daniel Jianu, se află astăzi în vizită la Arad, cu ocazia a două competiţii sportive naţionale găzduite de oraşul nostru. Mai întâi, în cursul dimineţii, ministrul s-a deplasat împreună cu o delegaţie arădeană la Lipova, acolo unde a dorit să vadă stadiul lucrărilor la stadion. Ajuns la orele amiezii la Polivalenta arădeană, unde era aşteptat de Lucia Mihalache – director CSM Arad şi Ciprian Hegyi, antrenor al secţiei de gimnastică artistică a clubului, dar şi de organizatorii Campionatului Naţional de gimnastică artistică rezervat junioarelor III, ministrul sportului a ţinut să precizeze că gimnastica e o prioritate pentru minister: „Vreau să mulţumesc, în primul rând, pentru invitaţie domnului senator Mihai Fifor şi domnului deputat Dorel Căprar, iar pe această cale vreau să adresez felicitări organizatorilor acestei frumoase competiţii, Federaţia Româna de Gimnastică, în colaborare cu cei de la CSM Arad şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret. Mă bucur să văd aceste minunate micuţe gimnaste, cărora le doresc să ne reprezinte la Jocurile Olimpice din 2028 şi să ne aducă cât mai multe medalii. Ministerul şi Guvernul României susţin Federaţia, iar bugetul faţă de anul trecut a fost mărit cu 30%, iar anul viitor vrem să îl mărim undeva la 50%. Avem nevoie de o investiţie masivă şi incisivă în tot ceea ce înseamnă gimnastică, pentru a fi din nou pe cele mai înalte culmi. Sunt sigur că aceste minunate sportive vor face cinste României, le felicit atât pe ele cât şi pe antrenorii lor, pentru că ştiu cât de greu e să faci gimnastică.” După Lipova şi Polivalentă, a urmat o altă oprire, la bazinul acoperit de înot „Delfinul”, iar delegaţia ministrului era aşteptată după amiază şi la Grand Prix-ul atletic de aruncări lungi de pe arena Gloria, o altă competiţie importantă pe care Aradul o găzduieşte în acest weekend.

„Micuţele gimnaste vor face cinste României”

Bogdan Matei şi echipa sa a purtat, apoi, discuţii cu directorul DJST Arad, Cristian Gavra, pentru a puncta principalele nevoi şi obiective din acest an, cu accent pe lucrări de modernizare la Polivalentă şi bazin, dar şi cu directorul CSM Arad, Lucia Mihalache, în vederea finanţării corecte a secţiilor, în funcţie de obiective: „Trebuie să vedem cum finanţăm secţiile clubului sportiv municipal, ce avem de făcut în acest an preolimpic, pentru că ne dorim o finanţare corectă. Există aici oameni minunaţi, care fac lucruri minunate, iar Aradul are – har domnului – foarte mulţi specialişti în sport. În calitatea mea de profesor de educaţie fizică şi sport şi apoi de ministru, îi asigur de tot sprijinul meu. La cele două baze sportive e nevoie de investiţii, la Polivalentă primordial e acoperişul, mă voi implica personal pentru a reuşi împreună să aducem îmbunătăţiri infrastructurii de aici”, a mai spus ministrul tineretului şi sportului, care nu a uitat nici de sportul de masă, 2019 aducând o noutate în cadrul programului „România în mişcare”:

„România în mişcare” – program important al MTS

„Eu provin din sportul de masă, bază pentru performanţă şi trebuie să vorbesc şi de acesta, iar un program drag mie şi foarte important pentru Minister e „România în mişcare”, anul acesta dublând bugetul. Este un proiect foarte ambiţios şi fructuos pentru sportul de performanţă, iar în acest an vorbim doar de copii nelegitimaţi, tocmai pentru ca antrenorii să îşi poată extrage de aici ce e mai bun.” 

Check Also

Halterofilii au urcat pe podiumul naţional, la tineret

Timp de patru zile, baza sportivă AMEFA din orașul nostru a fost gazda Campionatului Naţional …