Home / Tenis de masa / Otilia Bădescu: „La Arad mă simt ca acasă”

Otilia Bădescu: „La Arad mă simt ca acasă”

Fosta glorie a tenisului de masă românesc, Otilia Bădescu, a revenit din nou la Arad, fiind invitată să participe la evenimente importante din viaţa Clubului Sportiv Municipal Arad: lansarea cărţii „Tenisul de masă arădean – trecut, prezent şi perspective”, inaugurarea „Complexului de tenis de masă Emil Prokopecz” şi „Gala Laureaţilor 2010”, programată vineri, 10 decembrie, ora 14:00.

– Să începem cu primele două evenimente pentru care sunteţi la Arad. Ce înseamnă ele pentru tenisul de masă?

– Cartea îi este foarte utilă în special generaţiei tinere, care are posibilitatea să cunoască istoricul tenisului de masă arădean şi rezultatele obţinute de sportivii acestui club de-a lungul timpului. Clubul Sportiv Municipal Arad chiar are cu ce să se mândrească din acest punct de vedere, de-a lungul timpului fiind obţinute nenumărate performanţe. Trecând la acest frumos complex, ştim ce rol important joacă baza sportivă a unui club, sportivii trebuie să beneficieze de condiţii optime şi de un climat bun pentru a face performanţă. Sper şi cred că eforturile conducerii clubului vor fi bine înţelese de actuala generaţie, datoare să obţină rezultate din ce în ce mai bune.

– Ce amintiri vă leagă de Arad, de acest club?
– Mă leagă foarte multe amintiri frumoase. În primul rând, vreau să spun că cel care m-a determinat şi m-a convins să vin la Arad a fost domnul Eugen Roman, care din păcate acum nu se mai află printre noi. Ar fi mândru să vadă că actuala conducere a dus la bun sfârşit acest proiect de modernizare a complexului sportiv. Alte lucruri care îmi aduc aminte de acest oraş sunt studiile superioare pe care le-am terminat la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, dar în general oamenii din Arad mi-au fost mereu aproape sufleteşte, de aceea am şi reuşit să rămân aici şase ani. Amintiri frumoase mă leagă de acest oraş, la Arad mă simt ca acasă. Locurile le cunosc foarte bine şi de fiecare dată când revin aici urrmez un program special, ca şi când eram în activitate.

– La ce nivel se află tenisul de masă românesc?
– Părerea mea este că se află la un nivel bun, mai ales prin rezultatele obţinute de fete în ultima perioadă. Mergem pe un drum bun, mă bucur nespus că au continuitate şi că rezultatele nu s-aulimitat doar la categoria junioare, ele confirmând şi la senioare. La ora actuală, vârfurile generaţiei actuale sunt legitimate la cluburi din străinătate, reuşind să obţină rezultate foarte bune pe plan internaţional. Sper ca pe viitor nivelul să fie mai ridicat şi în Campionatul Naţional, pentru ca mai multe valori să contribuie la palmaresul României în competiţiile importante.

– Se poate spune că Daniela Dodean vă calcă pe urme?
– Sigur că da, Dana este o sportivă foarte talentată, la fel ca şi Samara sau Szocs, care vine din spate. Mă bucur şi îmi doresc ca ele să aibă continuitate în aceste evoluţii bune, pentru că şi generaţia mea avea exemple de urmat, cum au fost Angelica Rozeanu, Maria Alexandru, Eva Ferenczi, Liana Urzică sau Olga Nemeş. Şi noi ne-am propus pe vremea aceea să obţinem rezultate la fel de bune, ba chiar să le depăşim performanţele, până la urmă concurenţa te motivează. Cert este că fiecare trebuie să profite cât mai bine de perioada sa.

Palmares impresionant: 20 de medalii la Campionate Europene şi Mondiale
Otilia Bădescu are 40 de ani, palmaresul său fiind impresionant: este multiplă campioană naţională, de cinci ori campioană europeană (1992 – echipe şi dublu mixt, 1998 – dublu mixt, 2003 – simplu, 2005 – echipe), de patru ori medaliată cu argint la „europene”, de nouă ori medaliată cu bronz european şi de două ori medaliată cu bronz mondial, bilanţ bifat doar la senioare. A participat la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice, locul cinci fiind cea mai bună performanţă. A fost legitimată la CSM Arad în perioada 2000-2005 iar acum este consilier al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret. Să mai spunem că în 1993 şi 1994 a fost numărul 1 european. A spus adio carierei de sportivă în 2007, după 30 de ani de activitate.

Check Also

Fetele încheie pe locul 5 şi se menţin în Superliga de tenis de masă

Prima echipă a CS Municipal Arad, în componenţa Adela Strună, Irina Rus și Ana Barbu, …