Home / Atletism / Raul Rusu a scris istorie la Arad: record naţional doborât după 25 de ani! (FOTO)

Raul Rusu a scris istorie la Arad: record naţional doborât după 25 de ani! (FOTO)

3 martie 2015 va rămâne în istoria atletismului arădean drept data când stadionul Gloria şi-a primit „botezul” oficial, odată cu prima zi a Campionatelor Naţionale de Iarnă la aruncări lungi.

Cocheta arenă arădeană s-a dovedit de bun augur pentru atleţii arădeni şi în special pentru marele favorit al probei de aruncare a suliţei, Raul Rusu, sportiv de lot naţional, cu dublă legitimare CSM Arad – CSA Steaua. Sub privirile preşedintelui Federaţiei Române de Atletism, Sandu Ion, dar şi ale medaliatului cu bronz olimpic la suliţă, de la Montreal 1976, Gheorghe Megelea, elevul profesorului Constantin Miclea a scris istorie la Arad, reuşind cea mai bună aruncare de până acum a carierei, 75,89 metri! Record naţional de tineret, doborât după mai bine de 25 de ani (75,16 metri, record stabilit în 1990) şi evident record personal, performanţe de excepţie ale unui atlet de top, susţinut la locul faptei de familie, dar şi de mulţi prieteni şi colegi.

Rusu, aur la tineret şi seniori

De asemenea, au ţinut pumnii strânşi pentru Raul şi Denis Both, legitimat şi el la CSM, directorul clubului arădean, Vasile Păltineanu, jucătoarea de tenis de masă Bernadett Balint, componentă a lotului naţional, talerista olimpică Lucia Mihalache dar şi Răzvan Meszar, un mare iubitor de sport şi mai ales tenis de masă, susţinător permanent al CSM Arad. Având concurenţă pe măsură, în câţiva sportivi care aruncă şi ei peste 70 de metri, Raul Rusu a început în forţă proba, cu o aruncare ce a măsurat aproape 73 de metri, iar marea lovitură a fost dată în finală, când suliţa aruncată de sportivul nostru s-a oprit la 75,89 metri, făcându-i pe cei prezenţi, chiar şi pe adversari, să aplaude la scenă deschisă. Aruncare cu care Raul Rusu a devenit campion naţional atât la tineret cât şi la seniori, el fiind urmat pe podium de George Zaharia (Steaua), cu 72,87 metri şi Marian Pop (CSU Cluj), 71,08 metri.

Moral excelent pentru Leiria

La final, Rusu a fost felicitat de toată lumea, inclusiv de antrenorii săi, de club şi de lot naţional, de Gheorghe Megelea, dar şi de Sandu Ion, care probabil se felicită încă o dată că a adus Campionatele Naţionale la Arad. Atletul CSM-ului se pregăteşte acum de Cupa Europei de aruncări lungi, de la Leiria, unde speră să dea şi acolo lovitura. Juniorul Denis Both, antrenat la CSM Arad tot de Constantin Miclea, a încheiat concursul pe locul 6 la seniori, cu 62,21 metri şi pe 4 la tineret. A doua zi a Campionatelor Naţionale a consemnat o nouă medalie pentru atletismul din oraşul nostru. Denis Both, de la CSM Arad, a cucerit argintul în proba de aruncare a suliţei la juniori I, cu rezultatul 61,61 metri.

Denis Both, argint la juniori

Sportivul arădean a fost devansat doar de Alexandru Novac (Municipal Bacău), care a aruncat 67,29 de metri, în vreme ce bronzul i-a revenit lui Iosif Axeniuc (CSS Sighetul Marmaţiei), 54,21 metri. „Rezultatul nu este foarte bun, Denis poate să arunce mult mai mult, spre 70 de metri. Mi-a spus însă că a resimţit ceva dureri sub umăr, o accidentare mai veche, de la Baku. Nu este însă ceva grav, doar o contractură sau întindere. Dar până la urmă e o medalie de argint, sunt sigur că la vară va fi mai bine”, ne-a declarat antrenorul atletului arădean, profesorul Constantin Miclea. Tot în a doua zi a Naţionalelor, nădlăcanul Norbert Lestyan, legitimat la CSM Arad, a încheiat pe locul 6 la disc, cu o aruncare ce a măsurat 41,43 metri. Marele absent al competiţiei a fost arădeanul Andrei Gag, plecat la Praga cu lotul naţional, pentru Campionatele Europene indoor.

Aradul a revenit în circuit

O competiţie foarte bine organizată, iar principalul merit este al Federaţiei Române de Atletism, în frunte cu preşedintele Sandu Ion, omul care a reintrodus Aradul, oraş cu tradiţie în acest sport, în circuitul competiţional. De asemenea, Primăria Arad a avut un rol important în dezvoltarea şi modernizarea stadionului Gloria, iar repartizarea acestui eveniment în oraşul nostru este o recunoaştere a voinţei şi valorii comunităţii locale. Clubul Sportiv Municipal Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, Universitatea Aurel Vlaicu, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Poliţia Locală, Asociaţia Judeţeană de Atletism, Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar şi o serie de sponsori, toate au pus umărul la bunul mers al competiţiei, organizate în premieră de Arad.

Foto

{gallery}stiri/5032015{/gallery}

Check Also

Atleţii juniori, două medalii la Naţionale! Urmează finalele la tineret şi seniori

Atleţii de la CSM Arad au avut prestaţii foarte bune la Campionatul Naţional de juniori …