Home / Featured / Revenită acasă să îşi ia energie pentru Europene, Dana Dodean ne dă vestea anului: “Am planuri legate de Arad, mi-aş dori înfiinţarea unei Academii!” (FOTO)

Revenită acasă să îşi ia energie pentru Europene, Dana Dodean ne dă vestea anului: “Am planuri legate de Arad, mi-aş dori înfiinţarea unei Academii!” (FOTO)

Daniela Dodean este un nume de care se leagă multe performanţe şi bucurii pentru sportul arădean în ultimele două decenii, în special titlurile sale europene dar şi cele patru prezenţe la rând la Jocurile Olimpice făcând să se vorbească de Arad şi de Clubul Sportiv Municipal la superlativ. Iar o campioană veritabilă nu uită de unde a plecat. Mereu când are ocazia, deşi are parte de un program competiţional foarte încărcat atât la echipa de club cât şi la naţională, arădeanca se întoarce acasă cu mare plăcere şi entuziasm. Aici o aşteaptă toţi cei dragi, sportivii secţiei de tenis de masă ai CSM-ului admirând-o de fiecare dată la antrenament, aşa cum s-a întâmplat şi astăzi, în sala complexului “Emil Prokopecz”, unde a venit să o vadă antrenându-se chiar şi tatăl său. Copiilor parcă nu le venea să creadă că în locul în care se antrenează ei zi de zi joacă celebra Dana Dodean, reper al performanţei în sport. Iar ca şi cadou, la finalul şedinţei de pregătire, Dana a jucat cu fiecare copil câteva minute, cu toţii fiind încântaţi de rara oportunitate. Într-adevăr, ea a profitat de cele trei zile libere de după pregătirea de la Constanţa, alături de colegele din naţională şi a dat o fugă acasă, la Arad, pentru a-şi vedea în acest weekend familia şi pe cei dragi şi până la urmă, aşa cum  îi place să spună, să îşi ia acea energie pozitivă atât de necesară înaintea marilor competiţii. Precum o profesionistă veritabilă, Dana şi-a ocupat şi acest weekend cu antrenamente şi un program foarte strict.

Gânduri de retragere, în curând, de la naţională!

Nu demult s-au încheiat Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde s-a obţinut un onorabil loc 5 în proba pe echipe, însă “tricolorele” visau la mai mult, la medalie! Nu a fost să fie nici de data asta, cu atât mai mult ambiţia româncelor de a se revanşa la Europene, unde naţionala feminină a României, campioană continentală în 2017 şi 2019, ţinteşte al treilea titlu consecutiv! Iar şansele sunt mari, atâta timp cât ediţia din acest an are loc în România, la Cluj-Napoca, în perioada 28 septembrie – 3 octombrie. Dana s-a antrenat astăzi acasă, la Arad, o va face şi în weekend, iar de luni se alătură lotului naţional la Cluj-Napoca, pentru un cantonament de o săptămână, premergător Campionatelor Europene pe echipe. Cu ceva gânduri de retragere în curând, de la naţională (sperăm noi ca acest curând să mai dureze până la Paris 2024), după 21 de ani presăraţi cu nenumărate performanţe şi medalii alături de “a doua familie” a ei, Dodean ne-a dat o veste excelentă după antrenamentul de azi. Are planuri mari legate de Arad, unde vrea să înfiinţeze o Academie care, cel mai probabil, ar putea să îi poarte numele. Cu siguranţă, un brand sportiv precum Dodean ar putea aduce multă emulaţie şi ar atrage foarte mulţi copii talentaţi dar şi sponsori importanţi spre tenisul de masă, sport ce a oferit atâtea bucurii Aradului.

Galerie arădeană, la Europene: “Ne dorim să venim în număr mare”

Iar o academie ar fi o lovitură importantă din toate punctele de vedere pentru oraşul nostru. Dana s-a antrenat astăzi intens, alături de fratele ei, Cristian Dodean, cel care coordonează ca şi antrenor secţia de tenis de masă de la CSM Arad şi care practic este “trup şi suflet” alături de sportivi, fiind foarte implicat şi priceput în ceea ce face. Când vine vorba de sora sa, Cristi lasă totul şi o ajută chiar şi la antrenamente, unde îi este partener. Tot el, care ţine steagul sus pentru CSM Arad în competiţiile pe plan naţional şi internaţional, va fi o piesă extrem de importantă în acest proiect al Academiei “Dana Dodean”. Revenind la Europene, să spunem că Dana va fi susţinută de o galerie venită de la Arad, în perioada 1-3 octombrie: “Ne dorim să fim în număr cât mai mare, copii, părinţi, antrenori, pentru a o susţine pe Dana şi echipa României”, spune Cristi Dodean. Mai jos vă redăm interviul pe care jucătoarea noastră ni l-a acordat la finalul antrenamentului:

– Dana, program la foc continuu, după Jocurile Olimpice urmează Europene.

– Într-adevăr, pentru cei care cunosc această lume a tenisului de masă, am avut un an intens, cu multe meciuri şi competiţiil la cel mai înalt nivel. Nu demult am încheiat Jocurile Olimpice, iar după o mică pauză am fost nevoită să revin la pregătiri pentru Europene. Am fost câteva zile la Constanţa, acum sunt la Arad, iar de luni avem cantonament la Cluj, cu naţionala. Un program foarte încărcat, care nu prea îmi permite să vin des acasă. De altfel, următoarea mea revenire la Arad va fi de Crăciun!

– Apropo de acasă, ce sentimente te încearcă când te antrenezi aici, unde a început totul?

– Sincer, mi-ar fi plăcut să fiu mai liberă când vin la Arad, dar programul nu îmi permite. Aş fi vrut să fiu mai mult alături de familie, de cei dragi. Dar, chiar şi aşa, în astea 2-3 zile, am vrut să revin acasă, pentru a-mi lua energia înainte de Europene. Mă bucur să mă antrenez din nou aici, de fiecare dată am emoţii când păşesc în sala asta, e un sentiment aparte pe care nu îl poţi uita niciodată. Practic, simţi că eşti acasă!

– Ce ţi-ai propus la Europene şi care sunt principalele contracandidate la titlu?

– Cu siguranţă, toată lumea vrea să repetăm performanţele de la ultimele două ediţii şi să luăm al treilea titlu european. Vom da totul pentru acest obiectiv, pentru a ne mulţumi suporterii. Vor fi multe echipe de top, Germania rămâne puternică şi periculoasă, chiar dacă nu vine cu principalele ei două jucătoare, nu ştiu din ce motive. De asemenea, Franţa are o chinezoaică redutabilă şi o mare jucătoare în creştere, dar şi Ungaria formează o echipă valoroasă şi greu de învins. Va trebui să jucăm la un nivel foarte bun şi să facem faţă presiunii, pentru că jucăm acasă şi aşteptările sunt mari.

– După Jocurile Olimpice ai spus că te gândeşti, într-un fel, la retragerea din naţională. Mai e actuală această ipoteză?

– Sincer, nu ştiu ce va fi, s-ar putea ca în curând să mă retrag, pentru că o am pe cea mică, Lara, care e pe primul plan pentru mine şi trebuie să mă ocup mai mult de ea. Despărţirea de naţională ar fi foarte grea, e cel mai important parcurs din cariera mea, aici am jucat 21 de ani şi tot aici am cunoscut cele mai frumoase momente. Acum mă gândesc doar la Europene şi la ceea ce avem de făcut.

– Cele mai frumoase momente pentru tine, alături de lotul naţional?

– Au fost foarte multe, dar cred că pe primul loc e titlul european la dublu mixt, obţinut alături de soţul meu, Joao, mai ales că a fost la mijloc şi partea sentimentală. Apoi vine primul titlu european cu echipa, în Luxemburg, când practic ne-am autodepăşit.

– În Franţa, ai revenit la fosta echipă de club, Saint Quentin, unde eşti foarte apreciată.

– Da, cei de acolo s-au comportat foarte frumos cu mine şi mă aşteaptă cu braţele deschise. Chiar imediat după Europene avem primul meci de campionat, pe 5 octombrie, deci ritmul infernal continuă. Sunt fericită că m-am întors acolo şi vrem să câştigăm campionatul.

– Ce planuri ai legate de Arad? Am auzit că te gândeşti la un proiect interesant.

– Da, gândul meu rămâne acasă, la Arad, unde mi-aş dori înfiinţarea unei Academii. Este un proiect important, pe care l-aş vrea materializat. Vreau să facem ceva notabil pentru oraşul ăsta mic şi frumos. Deocamdată situaţia e dificilă din punct de vedere financiar, dar îi văd pe copii dornici să vină să facă tenis de masă. Mi-ar plăcea să văd mai mulţi copii în sală, la antrenamente. Chiar am fost dimineaţă la o şcoală, unde am împărţit câteva mingi şi mi-am dat seama că putem face împreună lucruri mari pentru Arad. Mai ales că tenisul de masă are o istorie atât de frumoasă în oraşul nostru.

Check Also

“Crema” gimnasticii aerobice româneşti e în weekend, la Arad! Polivalenta găzduieşte Naţionalele de juniori şi seniori

Şcoala arădeană de gimnastică aerobică are rezultate notabile în fiecare an, şi din acest motiv …