Home / Featured / Şefa tirului românesc, Lucia Mihalache: „2021 a fost de excepţie!” Doi pistolari arădeni, printre laureaţii anului!

Şefa tirului românesc, Lucia Mihalache: „2021 a fost de excepţie!” Doi pistolari arădeni, printre laureaţii anului!

Preşedintele Federaţiei Române de Tir Sportiv, arădeanca Lucia Mihalache trage concluziile la final de an, declarându-se foarte mulţumită de rezultate: „2021 a fost un an bun, pot să spun de excepţie. Laura Ilie este şi va rămâne un sportiv de excepţie. Ea e şi în acest an sportivul numărul 1 al Federaţiei Române de Tir Sportiv. Ca să nu mai spunem că este numărul 1 în clasamentul mondial. Ceea ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice este o întâmplare. Nu suntem roboţi, suntem oameni. Se poate întâmpla, dar valoarea Laurei rămâne, ca dovadă faptul că în finala Cupei Mondiale din luna noiembrie, din Polonia, a avut rezultate extraordinare. Mai exact, locul doi la individual şi locul trei la mixt, împreună cu un sportiv din China. Iar aceste rezultate le-a avut într-un concurs în care au fost prezenţi cei mai buni 16 sportivi ai lumii. În afară de rezultatele Laurei şi ale echipei naţionale de puşcă, noi am mai obţinut două medalii la talere, la Campionatele Europene, una de bronz la dublu mixt juniori (n.r. – prin Raveca-Maria Islai şi Etienne-Cristian Islai) şi la Mondialele de juniori un loc doi în proba de mixt skeet (n.r. – prin Raveca-Maria Islai şi Etienne-Cristian Islai) şi un loc 3 cu echipa de pistol aer comprimat tot de juniori (n.r. – prin Daria-Olimpia Haristiade şi Luca Joldea). Asta înseamnă că avem viitor şi sunt foarte fericită”, a spus Lucia Mihalache pentru agenţia AGERPRES.

Laura Ilie, sportivul anului! Calificările pentru Paris încep încă din ianuarie


Sursa foto: frts.ro

Anul viitor, sportivii de la loturile naţionale vor începe deja calificările pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. „Am discutat în cadrul federaţiei despre calendarul pe anul 2022, în tirul sportiv s-au schimbat puţin lucrurile în ceea ce priveşte calificările pentru Jocurile Olimpice. Mai exact au reintrodus Grand Prix-urile de calificare pentru Jocurile Olimpice şi practic asta înseamnă că va fi nevoie de mai mulţi bani încă de la începutul anului, fără de care nu vom putea să ne calificăm. Deci va trebui să participăm la toate competiţiile. Pe lângă Cupele Mondiale, Europene şi Mondiale, care contau deja în calificările pentru Jocurile Olimpice trebuie să mergem şi la cele trei sau patru Grand Prix-uri introduse. Acestea vor conta în punctajul de calificare la Jocuri. Aşadar, la noi, la tir, calificările pentru Paris încep chiar din luna ianuarie 2022″, a mai spus pentru AGERPRES Lucia Mihalache, director la CSM Arad.

Pistolarii Luca Joldea şi Daria Haristiade, printre laureaţii din 2021

Laura Ilie rămâne şi în 2021 sportivul numărul 1 al FRTS, iar printre laureaţi se numără şi pistolarii Luca Joldea (CSM Arad) şi Daria Haristiade (dublă legitimare Dinamo – CSM Arad), medaliaţi cu bronz mondial la nivel de juniori, în proba de dubu mixt: „Sportivul anului la tir sportiv este Laura Ilie şi antrenorul anului Olimpiu Marin. Iar laureaţii anului sunt cei patru juniori care au luat medalii la Europene şi Mondiale, adică Raveca-Maria Islai şi Etienne-Cristian Islai la talere, Daria-Olimpia Haristiade şi Luca Joldea la pistol şi cele două fete, Roxana Sidi şi Eliza Alexandra Molnar, din echipa cu medalie la Europene”, a mai precizat Lucia Mihalache.

Check Also

Pistolarii pregătesc prima etapă a anului. Luca Joldea are Europene, în luna martie!

Secţia de tir a fost cea mai prolifică la CSM Arad în 2021, cu cinci …