Home / Gimnastica ritmica / Sonia Ichim s-a remarcat şi la „Pas de Calais”

Sonia Ichim s-a remarcat şi la „Pas de Calais”

La doar 12 ani, Sonia Ichim continuă să impresioneze în concursurile internaţionale de gimnastică ritmică, unde are parte de o companie selectă. Sportiva de la CSM Arad, pregătită de Daniela Chiriac, a participat la puternicul concurs „Pas de Calais”, din Franţa, alături de alte sportive din 15 ţări.

La categoria junioare, unde au concurat 24 de gimnaste, Sonia s-a clasat pe un onorabil loc şapte la individual compus, ratând apoi, din cauza unei accidentări, finalele la minge şi măciuci: „Sunt foarte mulţumită de Sonia, a avut o evoluţie bună, cu note mari chiar şi la minge şi măciuci, unde a concurat deja accidentată. A depăşit sportive mai mari cu doi ani ca ea, care au deja experienţă la acest nivel şi participări la Europene. Din păcate, s-a lovit la tendon în timpul concursului la coardă, aşteptăm şi noi rezultatele, să vedem cât de gravă e accidentarea. Nu a mai putut concura, apoi, în celelalte finale, unde avea şanse la clasări bune”, ne-a declarat antrenoarea gimnastei arădene, Daniela Chiriac. Din cauza accidentării, Sonia Ichim, componentă a lotului naţional de junioare, ar putea rata următoarea competiţie internaţională – Cupa Irina Deleanu de la Bucureşti, din perioada 3-5 aprilie.

Medalii arădene la Novi Sad

Secţia de gimnastică ritmică a CSM-ului a fost prezentă, în week-end şi în Serbia, la Novi Sad, unde delegaţia arădeană, coordonată de antrenoarea Tatiana Novikava şi fosta gimnastă Diana Neag, în rol de arbitru, a obţinut numeroase medalii. La categoria 2008, Andra Crainic s-a clasat pe primul loc iar Carina Crainic pe doi, la categoria 2007, nivel B, Alice Trancău a obţinut locul doi, iar la 2007, nivel A, Dalia Marin a urcat pe a treia treaptă a podiumului. La 2005, nivel A, Alenia Biringer a ocupat prima poziţie la coardă. La junioare, Alexandra Bock a terminat prima la individual compus, ea mai alegându-se cu un loc întâi şi un loc doi, Carla Fizedean a ocupat locul doi la măciuci şi coardă, iar Evelin Ilyes a încheiat a treia, tot la coardă. La senioare, Vanessa Kling a ocupat locul trei la individual compus şi locul doi la minge.

Check Also

CSM Arad dă cinci gimnaste pentru centrul olimpic de junioare la ritmică!

Şcoala arădeană de gimnastică ritmică continuă să fie în prim-plan, cu antrenoarea Daniela Chiriac foarte …