Home / Gimnastica ritmica / Sonia Ichim s-a remarcat şi la „Pas de Calais”

Sonia Ichim s-a remarcat şi la „Pas de Calais”

La doar 12 ani, Sonia Ichim continuă să impresioneze în concursurile internaţionale de gimnastică ritmică, unde are parte de o companie selectă. Sportiva de la CSM Arad, pregătită de Daniela Chiriac, a participat la puternicul concurs „Pas de Calais”, din Franţa, alături de alte sportive din 15 ţări.

La categoria junioare, unde au concurat 24 de gimnaste, Sonia s-a clasat pe un onorabil loc şapte la individual compus, ratând apoi, din cauza unei accidentări, finalele la minge şi măciuci: „Sunt foarte mulţumită de Sonia, a avut o evoluţie bună, cu note mari chiar şi la minge şi măciuci, unde a concurat deja accidentată. A depăşit sportive mai mari cu doi ani ca ea, care au deja experienţă la acest nivel şi participări la Europene. Din păcate, s-a lovit la tendon în timpul concursului la coardă, aşteptăm şi noi rezultatele, să vedem cât de gravă e accidentarea. Nu a mai putut concura, apoi, în celelalte finale, unde avea şanse la clasări bune”, ne-a declarat antrenoarea gimnastei arădene, Daniela Chiriac. Din cauza accidentării, Sonia Ichim, componentă a lotului naţional de junioare, ar putea rata următoarea competiţie internaţională – Cupa Irina Deleanu de la Bucureşti, din perioada 3-5 aprilie.

Medalii arădene la Novi Sad

Secţia de gimnastică ritmică a CSM-ului a fost prezentă, în week-end şi în Serbia, la Novi Sad, unde delegaţia arădeană, coordonată de antrenoarea Tatiana Novikava şi fosta gimnastă Diana Neag, în rol de arbitru, a obţinut numeroase medalii. La categoria 2008, Andra Crainic s-a clasat pe primul loc iar Carina Crainic pe doi, la categoria 2007, nivel B, Alice Trancău a obţinut locul doi, iar la 2007, nivel A, Dalia Marin a urcat pe a treia treaptă a podiumului. La 2005, nivel A, Alenia Biringer a ocupat prima poziţie la coardă. La junioare, Alexandra Bock a terminat prima la individual compus, ea mai alegându-se cu un loc întâi şi un loc doi, Carla Fizedean a ocupat locul doi la măciuci şi coardă, iar Evelin Ilyes a încheiat a treia, tot la coardă. La senioare, Vanessa Kling a ocupat locul trei la individual compus şi locul doi la minge.

Check Also

Antrenamente online pentru gimnastele de la ritmică!

Secţia de gimnastică ritmică a CS Municipal Arad continuă pregătirea, chiar dacă ea nu se …